Telečji zrezki s špinačnim nadevom

Telečji zrezki s špinačnim nadevom

Sestavine:
telečji zrezki, špinača, pršut, parmezan, jajce, sol poper, česen

telečji zrezki špinača

  • Telečje zrezke dobro potolčemo. Na obeh straneh jih posolimo in popramo.
  • Polovico zrezka obložimo s špinačnim nadevom in rezino pršuta. Zrezek prepognemo. Konce zapremo z zobotrebci.
  • Zrezke na hitro popečemo v ponvi na vročem olju. Pokrijemo posodo in na šibkem ognju dušimo še 10 minut.
  • Špinačni nadev pripravimo po naslednjem postopku:
    Špinačo operemo in jo skuhamo v osoljeni vreli vodi. Ko je špinača po kakšnih 5 minutah kuhana, jo dobro odcedimo in na grobo narežemo. Odlijemo tekočino, ki je nastala pri rezanju. Narezano špinačo ohladimo in jo damo v plastično posodo. Vmešamo 2 jajci, dve žlici parmezana in žlico drobtin. Posolimo in popramo po okusu.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top