Špinačni rezanci s puranom in brstičnim ohrovtom

Ohrovt in špinača skupaj na istem krožniku? V spodnjem receptu se prav lepo dopolnjujeta.

Sestavine: puranja prsa, špinačni rezanci, česen, belo vino, brstični ohrovt, drobtine, peteršilj, sol, poper, olivno olje, parmezan

brstični ohrovt

Priprava:

  • Na olivnem olju na hitro popečemo na trakove narezan file iz puranjih prs.
  • Posolimo in popramo.
  • Dodamo 2 drobno narezana stroka česna in počakamo da zadiši.
  • Zalijemo z 1dcl belega vina in pustimo narahklo vreti 1 minuto.
  • V posodo dodamo brstični ohrovt.
  • Zalijemo z 2dcl vode. Za boljši okus lahko dodamo 1/2 bio zelenjavne kocke.
  • Kuhamo 1o min.
  • Za zgostitev omake lahko tik pred koncem kuhanja vmešamo žlico drobtin.
  • Omako prelijemo čez špinačne rezance, ki smo jih predhodno skuhali v osoljeni vodi.
  • Vse skupaj dobro premešamo. Serviramo in potresemo s parmezanom.

Dober tek!

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top