Priprava testa za testenine ni ne enostavno ne hitro opravilo. Je pa lahko zabavno. Če bi želeli poskusiti testenine, ki so jih pripravljale naše none in babice, potem pojdite brž v trgovino po strojček za testenine, če ga seveda še nimate.
Sestavine za pripravo testa za lazanjo, torteline, raviole, rezance: 500g ostre moke, 5 jajc
- 500g ostre moke moke presejemo v večjo skledo (lahko tudi na mizo ali pult), na sredini naredimo jamico v katero počasi vlijemo 5 vmešanih jajc. Jajca začnemo počasi mešati z moko.
- Ko se jajca in moka povežejo, začnemo z gnetenjem. Dobiti moramo prožno testo. Gnetemo približno 5 min.
- Iz testa naredimo hlebček in ga damo za 1 uro počivati v hladilnik.
- Testo nato razvaljamo na poljubno velikost in debelino (odvisno od tega kakšne testenine želimo narediti). Priporočamo uporabo strojčka za valjanje in rezanje testenin, ki ga je možno kupiti za cca. 50€.