Testo za njoke | Kuharski recepti - Okusno.si

Testo za njoke

Priprava rahlih njokov ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled. Pomembno je, da ne uporabite razmočenega krompirja in da ne pretiravate s količino moke.

Sestavine za testo:
800 g krompirja
200 g ostre moke
1 jajce
½ žličke soli

Krompir operemo in skuhamo v vreli vodi do mehkega. Čas kuhanja je odvisen od vrste in od velikosti krompirja. Ko gre noževa konica gladko skozi krompir, pomeni, da se je dovolj dolgo kuhal.

Krompir precedimo in počakamo nekaj minut, da se toliko ohladi, da ga lahko olupimo. Še topel krompir pretlačimo. Preložimo ga na delovno površino in na sredi naredimo jamico, v katero damo razžvrkljano jajce in sol. Z rokami vmešamo jajce v krompir in dodajamo moko. Na hitro zgnetemo testo, da bodo njoki čim bolj rahli. Če je testo preveč lepljivo, dodamo še nekoliko moke. Vsekakor pa upoštevajte, da so trdi in preveč kompaktni njoki rezultat predolgega gnetenja in prevelike količine dodane moke.

kako naredimo njoke

Testo razdelimo na več delov. Vsak del testa razvaljamo v svaljek premera približno 1,5 cm. Z ostrim nožem razrežemo svaljek na približno 2 cm dolge njoke.

testo za njoke

Njoke skuhamo v osoljeni vreli vodi. Ko priplavajo na površje, so kuhani.

kako-skuhamo-njoke

Njoki – izvor, sestavine, priprava

Njoki so jed italijasnekga izvora. Njoki so narejeni iz krompirja, moke ali zdroba. Običajno se njoki postrežejo kot priloga ali kot glavna jed. Kot rečeno, se njoki tradicionalno pripravljajo iz kuhanega krompirja, moke, jajca in soli. Testo nato zvaljamo v svaljke, ki jih narežemo na majnše kose in nato kuhamo, dokler ne postanejo mehki in puhasti. Končni izdelek je okusen, rahel in puhast njok ali svaljek.

Njoke pogosto postrežemo z različnimi omakami, kot so pesto, marinara ali Alfredo. Njoke lahko obložimo tudi z zelenjavo, sirom ali mesom. Nekateri ljudje radi dodajo malo slanine ali pancete za malo dodatnega okusa. Njoki so odlična jed za vsako priložnost. So zelo enostavni za pripravo in jih lahko postrežemo kot prilogo ali glavno jed. Njoki so primerni tudi za vegetarijance, saj so narejeni brez živalskih proizvodov.

Njoke lahko kupite že pripravljene v zamrznjenih ali hlajenih oddelkih večine trgovin z živili, lahko pa jih pripravite tudi doma. Izdelava lastnih njokov je odličen način, da naredite vtis na goste in uživate v okusnem domačem obroku.

Njoki so okusna, vsestranska jed, ki vam bo zagotovo všeč. Ne glede na to, ali ga naredite iz nič ali jih kupite že pripravljene, bodo zagotovo hit na vaši naslednji večerji. Zakaj torej ne bi poskusili in uživali v okusnem obroku v italijanskem slogu?

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top