Toskana – preplet zgodovine in kulinarike
Zeleni griči, vitke ciprese, vinogradi, nasadi oljk, zgodovinska mesta kot so Firence, Sienna, Pisa, San Gimignano, Montepulciano, umetnost in zgodovina, festival stripov in iger v Lucci, naravno kopališče z žvepleno vodo pod mlinom v Saturnii, testenine, florentinski zrezki, sladoled, pice, chianti, … Ena in edina – Toskana!
Toskano smo po dolgem in počez prekrižali spomladi 2007 in 2015 ter jeseni 2016.

Il Duomo di Firenze

Florence Central Market (Mercato Centrale Firenze)

Lucca

staranje sira v kleteh pod Moltancinom

iz Moltancina izvira najboljše toskansko vino – brunello

pod Moltancinom je nekaj kilometrov rovov, ki so jih domačini uporabili za kleti

pogled s srednjeveškega nebotičnika, San Gimignano

Gelateria Dondoli, Gelato World Champion 2006/2007, 2008/2009, San Gimignano

Basilica di San Francesco d’Assisi

posušeni jurčki in paradižniki

terme Saturnia

Sienna

Sladoledarna s čokoladno steno v Firencah

Tuscan Porchetta

Pisa

Čokoladna mortadela s pistacijo

San Giovanni Baptistery, Pisa

V iItaliji pa ne gre brez Aperol spritza 😉

Arezzo