Vanilijevi rogljički so klasika drobnega peciva. Ko jih boste oblikovali, se vam naj pridružijo tudi otroci. Če sodim po svoji hčerki, bodo zelo uživali.
Sestavine za pripravo vanilijevih rogljičkov:
300 g gladke moke, 200 g masla, 100 g sladkorja, 2 rumenjaka, 3 žlice mleka, 100 g mletih mandeljev, sladkor v prahu, 3 vrečke vanilijevega sladkorja
Kako se naredijo vanilijevi rogljički?
Z mešalnikom zmešamo rumenjaka, sladkor, 1 vrečko vanilijevega sladkorja in ščepec soli.
Dodamo maslo in mešamo tako dolgo, da se maslo lepo spoji s celotno mešanico.
V posodo stresemo moko, mleko in mlete mandlje. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko in prožno testo.
Testo zavijemo v folijo za živila in ga za 1 uro postavimo v hladilnik.
Testo razrežemo na več kosov, iz katerih naredimo svaljke, debeline približno 1 cm. Svaljke razrežemo na približno 4–5 cm velike kose, ki jih nato vsakega posamezno oblikujemo v rogljičke.
Rogljičke pečemo približno 12–15 min pri temperaturi 200 °C.
Rogljičke še tople povaljamo v mešanici, ki smo jo naredili iz sladkorja v prahu, in dveh vrečk vanilijevega sladkorja, ki smo ga zmleli v mlinčku za kavo.
zelo mi je všeč