Vanilijevi rogljički

Vanilijevi rogljički

Sestavine:
300g gladke moke, 200g masla, 100g sladkorja, 2 rumenjaka,  3 žlice mleka, 100g zmletih mandeljev, sladkor v prahu, 3 vrečke vanilijevega sladkorja

vanilijevi rogljički

Priprava:

  1. V posodi zmiksamo 2 rumenjaka in 100 g sladkorja 1 vrečko vanili sladkorja in ščepec soli.
  2. Dodamo 200 g masla in miskamo tako dolgo da se maslo lepo spoji s celotno mešanico.
  3. Dodamo 300 g moke, 3 žlice mleka in 100g zmletih mandeljev. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko in prožno testo.
  4. Testo zavijemo v folijo za živila in ga za 1 uro postavimo v hladilnik.
  5. Testo razrežemo na več kosov iz katerih naredimo svaljke, debeline približno 1 cm. Svajke razrežemo na približno 4-5 cm dolžine in jih oblikujemo v rogljičke.
  6. Rogljičke pečemo približno 12-15 min pri 200°C.
  7. Rogljičke eš tople povaljamo v mešanici, ki smo jo naredili iz sladkorja v prahu in vanili sladkorja.

Dober tek!

  1. vanilijevi rogljički

Zaznamki

1 komentar

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top