Vroča poletna zelenjava

Ker je v poletnih mesecih bučk in melancan v izobilju sem pripravil predlog, kako jih uporabiti s testeninami. Da bodo poletni dnevi še bolj vroči, lahko jed na koncu začinimo še s čilijem. V tem primeru, se obvezno oborožite s steklenico hladnega piva.

Sestavine: čebula, česen, olivno olje, sol, poper, čili, melancani, bučke
pečena paprika

  • Zelenjavo dobro operemo, posušimo in narežemo na koščke.
  • Na olivnem olju popečemo vsako zelenjavo posebej. Solimo in popramo po okusu.
  • Ko je zelenjava pečena, prepražimo na olivnem olju še drobno sesekljano čebulo.
  • Ko čebula postekleni, dodamo sesekljan česen.
  • Takoj, ko česen zadiši dodamo zelenjavo, ki smo jo predhodno opekli.
  • Zalijemo z zajemalko vroče jušne osnove. Na šibkem ognju kuhamo 3 minute.
  • Dodamo žlico smetane za kuhanje in žlico naribanega parmezana.
  • Na hitro zavrejemo in odstavimo. Zelenjavno omako prelijemo čez testenine in potresemo s posušenim čilijem.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top