Ekspresne jušne priloge – Zdrobovi žličniki (knedli) | Okusno.si

Ekspresne jušne priloge – Zdrobovi žličniki (knedli)

Ko v shrambi zmanjka jušnih rezancev, zlatih kroglic in drugih jušnih zakuh, v hladilniku pa imamo samo čisto govejo juho, se moramo znajti in nekaj na hitro narediti. Vam bo uspelo narediti lepo oblikovane, velike in ravno prav rahle žličnike? Poskusimo!

Sestavine za pripravo žličnikov:
2 jajci
6 zvrhanih žlic pšeničnega zdroba (približno 90 g)

jajca zdrob

V posodici razžvrkljamo jajci, dodamo zdrob in mešamo tako dolgo, da se sestavine povežejo v gladko testo, ki ga vsaj za 30 minut damo počivati v hladilnik. Med počivanjem v hladilniku se bo testo zgostilo, tako da naj vas nikar ne skrbi, če se vam zdi, da ste pripravili preredko testo. Če boste pretiravali z zdrobom, boste namreč skuhali pretrde žličnike.

Juho segrejemo do rahlega vretja. Z žlico zajamemo testo in ga spustimo v juho. Pri tem opravilu vam priporočam, da žlico, s katero boste zajemali testo, za nekaj sekund namočite v vročo juho, da bo masa, ki jo boste zajeli, lažje zdrsela z žlice.

zdrobovi knedli

 

Ko so vsi žličniki v juhi, posodo pokrijemo. Po približno 5 minutah kuhanja pri nizki temperaturi odstavimo posodo s štedilnika. Žličniki naj še 5–10 minut počivajo v pokriti posodi, nato pa postrežemo juho v krožnike.

zdrobovi zlicniki knedli

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top