Zrezki v gorgonzolini omaki

Sestavine:
telečji zrezki, olivno olje, poper, sol, gorgonzola, mleko, sladka smetana, rumenjak

zrezki gorgonzola

Priprava:

  • Na olivnem olju popečemo zrezke
  • Ko so pečeni jih solimo in popramo ter zavijemo v alu folijo kjer bodo počakali dokler ne pripravimo omake.

Priprava omake:

  • V posodi kjer se je peklo meso raztopimo 26 g masla.
  • V posodo nadrobimo 100g gorgonzole in zalijemo z 1dcl mleka.
  • Na šibkem ognju mešamo tako dolgo, da se gorgonzola razpusti in poveže v omako.
  • V kozarcu razžvrkljamo rumenjak in 1dl sladke smetane.
  • Vmešamo v omako. Pazimo da ne zavre.
  • V omako položimo zrezke in serviramo.

Dober tek!

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top