Blitvini polžki | Okusno.si

Blitvini polžki

Zelo enostavni in slastni prigrizki. Blitvo lahko seveda zamenjamo tudi s špinačo. Ker je priprava listnatega testa zelo zamudna, je najlažja rešitev, da kupimo listnato testo v trgovini. Jaz najraje kupim kar zamrznjenega, da ga imam doma vedno na razpolago, ko ga potrebujem.

Sestavine za 24 kosov blitvinih polžkov:

  • 500 g listnatega testa (2 kosa po 250 g)
  • 250 g nepasirane skute
  • 1 jajce
  • 400 g sesekljane blitve
  • 4 žlice naribanega parmezana
  • 3 stroki česna
  • sol, poper, muškatni orešček, olivno olje

Postopek priprave

Dobro oprano blitvo kuhamo 4 minute v večjem loncu z osoljeno vrelo vodo. Blitvo precedimo in na kuhinjski deski na grobo sesekljamo.

Česen olupimo in na drobno sesekljamo.

V ponvi segrejemo nekaj brizgov olivnega olja na katerem prepražimo česen. Ko česen zadiši (ne sme porjaveti), dodamo blitvo. Solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Premešamo in počasi kuhamo še 3 minute. Odstavimo in počakamo, da se blitva ohladi.

V skledi s pomočjo ročnega mešalnika zmiksamo jajce, pol žličke soli in skuto.

Testo na pomokani površini na tanko razvaljamo v obliko pravokotnika. Testo premažemo s skutinim nadevom (polovico ga prihranimo za drugi kos testa). Po nadevu potresemo polovico blitve in 2 žlici naribanega parmezana.

Testo zavijemo kot rulado po krajši stranici navzgor.

Rulado narežemo na 2 cm debele rezine.

Na dno velikega, nizkega pekača položimo peki papir. Ruladice polagamo obrnjene navzdol na peki papir. S prsti jih nekoliko potlačimo, da se razširijo in jih oblikujemo v obliko kroga.

blitva-rulada

Celoten postopek ponovimo še z drugim kosom listnatega testa in preostankom nadeva ter blitve.

Kako dolgo pečemo blitvine polžke?

Blitvine polžke/ruladice pečemo 25 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 stopinj.

 

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top