Golaž II.

Sestavine za goveji golaž: 1 kg govejega mesa (bočnik ali vratovina), 0,5kg čebule, 3 stroki česna, 1/2 zelene paprike, 4 polpekoči feferoni, 2 mali žlički kaper, 1 žlica sladke rdeče paprike, pločevinka pelatov, žlica kisle smetane, majaron, lovorjev list, zelena, peteršilj, sol, poper, čili

goveji golaž

  • Na olju prepražimo nasekljano čebelo. Ko čebula postekleni, dodamo
    narezane stroke česna 1 žlico mlete rdeče paprike. Premešamo in na hitro
    prepražimo.
  • Dodamo na približno 4 cm velike kose narezano meso. Pražimo 2-3
    minute. Dodamo na drobno narezano papriko ter začinimo s soljo,
    kajenskim poprom, lovorjevim listom, poprom, majaronom in na drobno
    narezanimi polpekočimi feferoni. Vse skupaj premešamo.
  • Zalijemo z 1,5 dcl rdečega vina in pustimo rahlo vreti tako dolgo, da nam
    ostane samo še 1/3 tekočine.
  • Dodamo pločevinko na koščke narezanih pelatov in dušimo do mehkega
    (vsaj 1 uro). Med dušenjem nekajkrat premešamo in po potrebi zalijemo z
    malce vode.
  • Ko je golaž skuhan, ga potresemo s peteršiljem. Če nam ustreza bolj
    pekoč okus, ga začinimo s čilijem.
  • Golaž lahko postrežemo s polento, makaroni ali kruhovimi cmoki.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top