- V skledi penasto umešajte 1 jajce in 140 g masla ogretega na sobno temperaturo.
- Vsebino kozarca stresite v skledo za mešanje.
- Vse skupaj dobro premešajte, da se sestavine povežejo v testo.
- Iz testa oblikujte v 2- 3 cm velike kroglice in jih v razmiku 3 cm polagajte na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem.
- Piškote pecite cca. 13-15 minut v pečici, ki ste jo predhodno ogreli na 170° C.
- Ko so piškotki pečeni, jih še 5 minut pustite na pekaču, nato jih preložite na rešetko, da se ohladijo.
- Dober tek!
Kakšno temperaturo mora imeti maslo?
Pri peki naših piškotov iz kozarca morate uporabiti maslo, ki je ogreto na sobno temperaturo.
Kako pravilno zmehčati maslo?
Masla nikar ne segrevajte v ponvi ali v mikrovalovni pečici. V tem primeru je namreč zunanjost popolnoma stopljena. Svetujemo vam, da maslo kakšno uro pred peko narežete na koščke in ga pustite na sobni temperaturi. Tako bo maslo enakomerno mehko in primerno za pripravo odličnih piškotov.
Kako polagamo kroglice na pekač?
Ker se kroglice med peko razlezejo, pazimo, da niso preblizu skupaj. Med njimi naj bo vsaj 2-3 cm praznega prostora.
Zakaj ne postrezemo toplih piškotov?
Pravkar pečeni piškoti so zelo mehki in krhki. Počakati moramo, da se popolnoma ohladijo, saj se šele takrat vse sestavine pravilno povežejo med seboj in piškoto dobijo primerno trdoto.
Koliko piškotov dobimo iz kozarca?
Količina pečenih piškotov, ki jih dobite iz kozarca Okusno, je odvisna predvsem od tega kako velike piškote delate. Če boste iz testa oblikovali kot oreh velike kroglice (cca. 20-25g), boste napekli vsaj 30 piškotov.