Njoki z žajbljem, maslom in parmezanom | Okusno.si

Njoki z žajbljem, maslom in parmezanom

Med ene izmed najbolj enostavnih in hitro pripravljenih, a tudi izrazito okusnih italijanskih jedi sodijo njoki z omako, narejeno iz masla, žajblja in parmezana. Italijani to jed imenujejo »gnocchi burro e salvia«. Maslo in žajbelj ustvarita bogato in aromatično omako, ki se lepo dopolnjuje z mehko teksturo njokov. In kar je najbolj pomembno – za pripravo te kulinarične poezije ne boste potrebovali več kot 15 minut.

Sestavine za 2 osebi:
500 g njokov, 40 g masla, vsaj 20 svežih žajbljevih listov, 30 g naribanega parmezana in dodatek za posip, sol, poper

njoki-zajbelj-maslo-parmezan

Kako naredimo njoke z žajbljem?

V osoljeni vreli vodi skuhamo njoke. Ko so kuhani, jih precedimo, vodo pa prihranimo.

V ponvi segrejemo maslo, na katerem počasi popečemo žajbljeve liste.

zajbelj-maslo

Nekaj popečenih listov odstranimo iz ponve in jih preložimo na papirnato brisačo, saj jih bomo na koncu uporabili za dekoracijo jedi.

V ponev prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhali njoki, in dodamo parmezan. Med mešanjem kuhamo kakšno minutko, da povre približno tretjina tekočine.

Žajbljevi omaki dodamo skuhane njoke ter prilijemo še eno zajemalko vode, v kateri so se njoki kuhali.

Vse skupaj premešamo in kuhamo še kakšno minutko, da se omaka zgosti, nato pa njoke predevamo na krožnik in jih potresemo s poprom in naribanim parmezanom.

Jed dekoriramo s popečenimi žajbljevimi listi.

gnocchi burro e salvia

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top