Pasulj | Okusno.si

Pasulj

Sestavine za pasulj:

  • 300 g čebule
  • 4 stroki česna
  • 1 žlica mlete rdeče sladke paprike
  • 1 žlica mlete dimljene rdeče paprike
  • 2 žlici moke
  • 1,5 litra vode
  • 450 g prekajenih reber oz. drugega prekajenega mesa
  • 500 g belega fižola
  • majaron
  • 1 žlica bio zelenjavne jušne osnove v prahu
  • 1 korenina peteršilja
  • 1 korenček
  • 1 lovorjev list
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sol, poper
  • olje
  • čili (po izbiri)

Korenček ter peteršiljevo korenino olupimo in naribamo.

V večjem loncu na olju počasi prepražimo sesekljano čebulo in česen.

Ko čebula postekleni, dodamo papriko in poprašimo z moko. Mešamo kakšno minutko, počakamo da paprika zadiši.

Dodamo fižol, rebra in zalijemo z vodo. Dodamo 1 žlico jušne osnove v prahu, lovorjev list, 1 žlico paradižnikove mezge, naribano korenino peteršilja ter nariban korenček.

Kako dolgo kuhamo pasulj

Pasulj kuhamo dobro uro v pokriti posodi na nizki temperaturi. Solimo in popramo po okusu ter kuhamo še kakšne 3 minute. V kolikor imamo radi malce bolj pekočo verziji pasulja, lahko dodamo pred koncem kuhanja nekaj posušenega čilija v prahu.

Pasulj nadevamo v globoke krožnike. Rebra razrežemo in v vsak krožnik dodamo 1 kos. Pasulj postrežemo s svežim domačim kruhom.

pasulj-recept

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top