Ravioli v gorgonzolini omaki s popečenim radičem in orehi | Okusno.si

Ravioli v gorgonzolini omaki s popečenim radičem in orehi

Ravioli s klasičnim nadevom v malce drugačni omaki, ki povzdigne jed na precej višjo raven, kot če bi raviole ponudili s klasično sirno ali paradižnikovo omako.

Sestavine za pripravo testa:
300 g moke
3 jajca

Sestavine za pripravo nadeva (zadostuje za 23 raviolov premera 7,5 cm)
100 g rikote ali skute
1 pest parmezana
1 žlica drobnjaka
sol
poper
1 jajce

Sestavine za omako:
1,5 dl smetane za kuhanje
60 g gorgonzole
1 pest naribanega parmezana
20 g orehov
50 g radiča
olivno olje

Priprava testa
Testo pripravimo po navodilih za pripravo testenin na naslovu https://www.okusno.si/testo-za-testenine/. S pomočjo strojčka za pripravo testenin ga razvaljamo na zelo tanke trakove.

Priprava nadeva
V skledici zmešamo rikoto, parmezan in sesekljan drobnjak. Solimo in popramo po okusu.

Iz razvaljanega testa s pomočjo okroglega modelčka izrežemo kroge (moji so bili premera 7,5 cm). Na vsak krog testa damo na sredino žličko nadeva.

polnjeni ravioli recept

V skledici razžvrkljamo jajce, s katerim s pomočjo kuhinjskega čopiča premažemo testo okoli nadeva. Vsak krog testa prepognemo in s prsti previdno stisnemo skupaj (najprej okoli nadeva, da iztisnemo zrak, nato pa še po robovih), da dobimo obliko lunic. Robove še dodatno stisnemo skupaj s pomočjo vilic.

polnjeni ravioli

Priprava omake
V kozici segrejemo smetano. Tik preden zavre, ji dodamo gorgonzolo in parmezan. Na nizki temperaturi mešamo tako dolgo, da se sir v celoti raztopi.

Orehe z nožem grobo sesekljamo. Dobro minuto jih pražimo v ponvi (brez olja), nato jih dodamo v omako.

V vroči ponvi na olivnem olju popečemo na grobo narezan radič, ki ga nato vmešamo v omako.

Raviole iz svežega testa kuhamo v osoljeni vreli vodi približno 4–5 minut. S penovko jih predevamo na cedilo, da se odcedi odvečna voda, nato pa prestavimo na krožnik in prelijemo z omako.

ravioli-orehi-radic

Radič – uporaba

Radič je vrsta listnate zelenjave iz družine radičev, ki se pogosto uporablja v italijanski kuhinji. Je zelenjava grenkega okusa, ki ima krepko temno rdečo barvo. Radič je odličen vir vitaminov A in C ter je tudi dober vir prehranskih vlaknin.

Radič lahko uporabljamo na različne načine, od solat, juh do jedi z žara. Uživamo ga lahko surovega ali kuhanega, njegovo grenkobo pa omilimo z malo kisa ali citrusovega soka. Ko kuhate radič, je najbolje, da je preprost in dodate le nekaj sestavin, da poudarite njegov okus.

Radič je odličen dodatek k solatam. Lahko ga narežete na tanke rezine ali natrgate in zmešate z drugo listnato zelenjavo, kot je rukola, špinača ali ohrovt. Da bi ga nekoliko popestrili, lahko dodate nekaj tanko naribanega parmezana, nekaj krutonov, potres praženih pinjol in lahek vinaigrette.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top