Rižota z lisičkami in bučo

Če bi naredili tekmovanje različnih rižot glede na letni čas, bi bila rižota z lisičkami in muškatno bučo moja jesenska zmagovalka. Glede na obilo oranžnih sestavin pa bi jo verjetno tudi Nizozemci vzeli za svojo.

Sestavine za rižoto z bučo in lisičkami: lisičke, muškatna buča, olivno olje, čebula, česen, jušna osnova, parmezan, belo vino, timijan, sol, poper, smetana za kuhanje, panceta

lisičke muškatna buča

  • Bučo narežemo na večje kose (krhlje), odstranimo semena in olupimo.
  • Krhlje narežemo na približno 2 cm velike koščke in jih nato preložimo v pekač. Posolimo, pokapamo z olivnim oljem in damo peči za 15-20 minut v pečico, ki smo jo ogreli na 220°.
  • V ponvi segrejemo olivno olje in na njem pražimo sesekljano čebulo tako dolgo da postekleni.
  • Dodamo srt česen in počakamo, da zadiši.
  • Dodamo na grobe kose narezane lisičke, ki smo jih predhodno temeljito oprali. Posolimo in popramo. Začinimo s timijanom.
  • Pražimo tako dolgo, da izpari voda, ki so jo lisičke izpustile.
  • Dodamo riž in vse skupaj na hitro prepražimo.
  • Zalijemo z 1dcl vina in počakamo, da vino izpari.
  • Sedaj začnemo riž zalivati z jušno osnovo. Dodamo eno zajemalko jušne osnove. Premešamo in počakamo da riž vpije tekočino.
  • Postopek ponavljamo tako dolgo dokler ni riž skuhan.
  • Dodamo žlico smetane za kuhanje. Počakamo minutko, da se smetana lepo vkuha v riž.
  • Nato narahlo vmešamo koščke buč, ki smo jih popekli v pečici, dve žlici naribanega parmezan ter drobno sesekljan peteršilj.
  • Rižoto “zabelimo” s hrustljavo panceto, ki smo jo popekli na olivnem olju.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top