Rižota Milanese

Pri tem receptu, ki je kot že ima pove, klasika milanske kuhinje, običajno vsi malce goljufajo in to pri uporabi glavne sestavine te rižote – žafranu. Če boste kupovali prave žafranove nitke, vam bo takoj jasno od kod rek »drag kot žafran«. To pa je tudi razlog, da večina nadomesti pregrešno drag žafran z žafraniko.

Sestavine za Risotto Milanese (za 2 osebi):
olivno olje, 100 g šalotk, 200 g riža arborio, 1,5 dcl belega vina, 6 dcl jušne osnove, žafranika ali žafran, 100 g parmezana, 1 žlica masla


Kako pripravimo rižoto Milanese?

  • Na olivnem olju na hitro popražimo drobno narezane šalotke.
  • Dodamo riž in mešamo kakšno minutko da postekleni.
  • Dolijemo 1,5dc belega vina in pustimo da riž popije tekočino.
  • Dodamo žafranove nitke skupaj z 1dlc tople vode v kateri smo jih namakali dobro minuto.
  • Solimo.
  • Zalijemo z zajemalko jušne osnove in premešamo. Počakamo da riž vsrka tekočino, nakar ponovno zalijemo z zajemalko jušne osnove.
  • Ta postopek ponavljamo tako dolgo dokler riž ni kuhan.
  • Vmešamo 100g naribanega parmezana in 40g masla.

Zaznamki

1 komentar

Dodaj odgovor za Piščančja prsa v vinski omaki z milansko rižoto | Recepti - kulinarika Prekliči odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top