Telečja obara

Priprava telečje obare je pravzaprav enostavna. V vodo vrzite kos telečjega mesa in zelenjavo, ki jo imate v hladilniku, ter vse skupaj počasi kuhajte slabo uro.

Sestavine za telečjo obaro: 2 čebuli, 3 stroki česna, 500 g teletine, rumeno korenje, rdeče korenje, cvetača, mladi grah, majaron, timijan, lovorjev list, peteršilj, poper, sol

Kako se naredi telečja obara?

  1. Teletino narežemo na 2-3 cm velike kose.
  2. Zelenjavo operemo in narežemo na kose.
  3. Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo sesekljan česen in na kose narezano meso.
  4. Pražimo približno 5 minut. Med praženjem večkrat premešamo.
  5. Dodamo narezano zelenjavo in 1l vroče vode. Začinimo s soljo, majaronom, lovorjevim listom in timijanom.
  6. Ko voda zavre, zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo 45 minut.
  7. Tik pred koncem kuhanja dodamo mladi grah iz pločevinke in sesekljan peteršilj. Začinimo s sveže mletim poprom.
  8. Na hitro zavremo, odstavimo in ponudimo.
  9. Telečjo obaro ponudimo z ajdovimi žganci ali domačim svežim kuhom.

Zaznamki

1 komentar

  • Branka pavšer /

    Recept je super! Res! Ker je mnogo zelenjave in s tem je jed še okusnejša. Ker zdaj ni svežega graha,sem ga nadomestia z nekaj strokov fižola.

Dodaj odgovor za Branka pavšer Prekliči odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top