Pogoji poslovanja | Okusno.si

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Okusno.si v lasti podjetja Radoš Skrt s.p., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani, ki je dostopna na povezavi https://www.okusno.si.

Podatki o podjetju

Nasvet.com, Radoš Skrt s.p.
Cankarjeva 6
3000 Celje
Matična številka: 3539741000
ID za DDV: SI28298853
TRR: SI56 0400 1004 9853 042 (NOVA KBM d.d.)

Telefon: 051 671 887
Email: info@nasvet.com

Okusno.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Radoš Skrt s.p., v nadalljevanju ponudnik. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.okusno.si. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini Okusno.si imajo registrirani uporabniki in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se jim pred nakupom ni potrebno registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij

Spletna trgovina Okusno.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

Ponudba artiklov in cene

Cene v spletni trgovini Okusno.si so enake tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene so v evrih in že vsebujejo DDV. Cene ne vsebujejo stroškov dostave oziroma poštnine, le-ti pa so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Okusno.si in kupcem je v spletni trgovini Okusno.si sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina Okusno.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino Okusno.si kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine Okusno.si. Kupoprodajno pogodbo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov: Radoš Skrt s.p., Cankarjeva 6, 3000 Celje.

Kupoprodajna pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti pogoji poslovanja so sestavni del nakupne pogodbe.

Možnost spremembe naročila

Vse želene spremembe v zvezi z že oddanim, a ne dokončno potrjenim naročilom, lahko sporočite na elektronski naslov info@nasvet.com.

Načini plačila

Stroški pakiranja in dostave so odvisni od teže kupljenih izdelkov

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku do 7 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila.

Izdaja računa

Spletna trgovina Okusno.si po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Če računa ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas konktaktirate na e-naslov: info@Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kode za popust

Koda za popust oz promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Okusno.si. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

Postopek nakupa v spletni trgovini Okusno.si

1. korak: na spletni strani okusno.si se na vrhu strani nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz košarice, mora klikniti na ikono križca, ki se nahaja levo od slike izdelka v nakupovalni košarici. Pod izbranimi izdelki je naveden strošek dostave ter celoten strošek nakupa. V kolikor ima uporabnik promocijsko kodo za popust, mora klikniti na povezavo ‘kupon ugodnosti’, kjer se mu ob kliku odpre polje ”Vnesite kupon”. Nato potrošnik potrdi izbrane izdelke s klikom na gumb ‘Naprej na naročilo’.

2. korak: Uporabnik mora vnesti v obrazec vse zahtevane podatke (ime, priimek, naslov, tel. številko, e-naslov). Uporabnik izbere način plačila. Uporabnik zaključi svoje naročilo s klikom na gumb Zaključi nakup. Če se želi uporabnik vrniti na prejšnji korak košarice lahko to stori s klikom na gumb ”Back” oz. ‘Nazaj’ v orodni vrstici brskalnika.

3. korak: če je bilo sporočilo uspešno posredovano, se uporabniku na spletni strani izpiše tekst ‘Hvala za vaše naročilo!’ Poleg tega je uporabnik seznanjen, da bo na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel v 2. koraku, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila, kjer lahko pregleda vse naročene izdelke in podatke, ki jih je vnesel ob oddaji naročila.

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, lahko to stori preko naše e-pošte info@nasvet.com.

Postopek obveščanja o nakupu

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe in vračilo izdelka

Varnost

Spletna trgovina Okusno.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ponudnik ne zagotavlja točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnika zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali druge opreme zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do in uporabo spletne strani.

Uporabnik mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (e-mail, geslo). Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi utegnila nastati uporabniku zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

Varovanje osebnih podatkov

Komunikacija

Spletna trgovina Okusno.si bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

Ocene, mnenja in priporočila

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Okusno.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Okusno in logotip sta v lasti podjetja Nasvet.com, Radoš Skrt s.p.

Omejitev odgovornosti

Spletna trgovina Okusno.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh.

Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da včasih spletna trgovina Okusno.si ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Spletna trgovina Okusno.si kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Pritožbe in spori

Spletna trgovina Okusno.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Spletna trgovina Okusno.si se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@nasvet.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Spletna trgovina Okusno.si bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Spletna trgovina Okusno.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Spletna trgovina Okusno.si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Končne določbe

Neveljavnost katere koli določbe teh pogojev poslovanja, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti splošni pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.

V primeru, da so določbe teh pogojev poslovanja v nasprotju z določili posamične pogodbe med uporabnikom in ponudnikom, veljajo določila posamične pogodbe.

Ti splošni pogoji poslovanja stopijo v veljavo 1.7.2015.

top