Kuharska knjiga Okusno² ►► AKCIJA -40%

Okusno² je nadaljevanje kuharske uspešnice Okusno ljubiteljskega kuharja in kulinaričnega popotnika Radoša Skrta. Kuharska knjiga Okusno² prinaša 100 novih receptov, opremljenih z več kot 500 fotografijami, ki nazorno prikazujejo potek priprave jedi, tako da se bodo priprave lahko lotili tudi kuharski začetniki.

Preberi več

Mučkalica

Sestavine za pripravo mučkalice za 4 osebe: olivno olje, 500 g čebula, 600 g govejega meso, 4 stroki česna, sol, 800 g paradižnika, 500 g paprike, 1 polpekoči feferon, poper, peteršilj

Preberi več

Polnjena paprika

polnjena-paprika

Polnjene paprike so bile celo mladost moja najljubša hrana. Tako sem jih oboževal, da je mama poleti zamrzovala papriko in mi vsako leto za rojstni dan, ki ga imam decembra, pripravila polnjeno papriko. Zdaj, ko je možno kupovati papriko vse leto, se to ne sliši nič takšnega. Pred dvema desetletjema in več pa si po […]

Preberi več

Testo za pico

Sestavine za pripravo testa za pico (za 3 pice premera 28 cm): 300 g gladke moke, 200 g ostre moke, 3,5 dcl mlačne vode, 1,5 žličke soli, 1 žlička sladkorja. 0,03 dcl olivnega olja, 20 g svežega kvasa (1/2 kocke)

Preberi več

Gratinirane skutine palačinke

Sestavine za pripravo mase za palačnike (za 12 palačink premera 20 cm): 3 jajca, 1 ščep soli, 200 g gladke moke, 2 žlički sladkorja, 1,5 dcl mleka, 2 dcl vode, olje za pečenje Sestavine za skutin nadev: 1 pest rozin, 0,3 dcl ruma, 170 g sladke skute, 2 žlici kisle smetane, 3 žličke sladkorja, 1 […]

Preberi več

Puranji zrezki s šampinjoni

Sestavine za 4 osebe: olivno olje, 4 manjši puranji zrezki, 300 g šampinjonov, 3 mlade čebule, 1/3 pora, 1 dcl šerija ali posladkega belega vina, 2 dcl vode ali jušne osnove, sol, poper, timijan, ingver v prahu, 2 žlici svetle sojine omake, peteršilj, smetana za kuhanje ali krušne drobtine

Preberi več

Medaljoncki po kraško

Jedi s sredozemskim priokusom me vedno navdušujejo. Tale prav gotovo sodi mednje. Boste pa do popolnega okusa prišli le s svežimi začimbami. Sestavine za 2 osebi: 400 g svinjske ribice, sol, poper, 1 žlica masla, svež rožmarin, 2 stroka česna, 8 svežih žajbljevih listov, 100 g pancete, 1dcl belega vina

Preberi več

Češnjev zavitek

Češnje imam zelo rad. Še posebej tiste, ki se nahajajo v zavitku 🙂 V dober mesec dni trajajoči sezoni češenj nikakor ne smemo zamudi priložnosti za pripravo slastnega češnjevega zavitka, ki je najboljši, če ga pripravimo iz najbolj temnih, sočnih češenj. Sestavine za testo: 400g moke, 2 žlici olja, 1.5 dcl vode, ščepec soli Sestavine […]

Preberi več

Bučna omaka

Buče so še ena izmed jedi, ki jih v mladosti nisem maral. Verjetno jih je nekdo nekoč pripravil na tako slab način, da me jih je minilo jesti do pred nekaj leti, ko sem jih naredil po svojem okusu. In glej ga, zlomka, od takrat naprej jih jem na zelo različne načine. Tudi če jih […]

Preberi več

Makovke

Sestavine za 4 makovke (vsaka cca. 170 g): 400 g bele moke 2,7 dcl mleka 1 žlička kvasa (4g) 3 žličke sladkorja 1/2 žličke soli 30 g masla makova semena Sestavine za premaz: 1 žlička masla 3 žlice mleka Kako naredimo domače makovke? Moko presejemo v večjo skledo. Dodamo sladkor in kvas ter premešamo. Prilijemo […]

Preberi več

1 2 3 28
top