Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Kuharska knjiga Okusno² ►► AKCIJA -40%
25/12/2020 / by radoss / Kuharska knjiga / 0 comments
Okusno² je nadaljevanje kuharske uspešnice Okusno ljubiteljskega kuharja in kulinaričnega popotnika Radoša Skrta. Kuharska knjiga Okusno² prinaša 100 novih receptov, opremljenih z več kot 500 fotografijami, ki nazorno prikazujejo potek priprave jedi, tako da se bodo priprave lahko lotili tudi kuharski začetniki.
Preberi več
Sataraš
31/12/2020 / by radoss / zelenjavne jedi & solate / 0 comments
Sestavine za 2 osebi: olje, 1 večja čebula (cca. 160g), 2 papriki (cca 220 g), 2 paradižnika (cca. 350 g), 4 jajca, sol, poper, peteršilj
Preberi več
Japonski kruh Tangzhong
30/12/2020 / by radoss / Kuharska knjiga / 0 comments
Sladko varianto mlečnega japonskega 🇯🇵 tangzhong kruha sem priredil na primorski način – brez masla in sladkorja ter s pol manj mleka, a z izdatnim brizgom olivnega olja. Original verzija kruha 🍞 je odlična za sladke namaze (marmelada, med, nutella), k moji verziji pa se najbolj podajo salame, kar pomeni, da je ta kruh zaradi […]
Preberi več
Sarma
28/12/2020 / by radoss / meso / 0 comments
Sestavine za cca 22 sarm: 1 zeljna glava 200 g prekajenih reber 500 g naribanega kislega zelja 2 lovorova lista olje, sol, poper, mleta rdeča paprika Sestavine za mesni nadev: 650 g mletega mešanega mesa 1 jajce 120 g riža 3 stroki česna 2 srednje veliki čebuli (cca. 200 g) 1,5 žličke soli ½ žličke […]
Preberi več
Knjiga Okusno + Knjiga Okusno² [AKCIJA -40%]
24/12/2020 / by radoss / Kuharska knjiga / 0 comments
NA VOLJO SAMO ŠE DVA KOMPLETA KNJIG OKUSNO! Izkoristite akcijsko ceno paketa: Knjiga Okusno + Knjiga Okusno² in prihranite kar 20 €! Knjiga Okusno² je nadaljevanje kuharske uspešnice Okusno ljubiteljskega kuharja in kulinaričnega popotnika Radoša Skrta. Zbirka prinaša 100 novih receptov, opremljenih z več kot 500 fotografijami, ki nazorno prikazujejo potek priprave jedi, tako da se […]
Preberi več
Francoska štruca – bageta
14/12/2020 / by radoss / kruh, testo, pizze / 0 comments
Sestavine za francosko štruco (bageto) : 500 g bele moke 300 g vode 1 žlička soli (cca. 10 g) 2 žlici olivnega olja 100 g droži
Preberi več
Pečena prosena kaša z mangom
08/12/2020 / by radoss / sladice / 0 comments
Sestavine za pečeno proseno kašo z mangom: 400 ml kokosovega mleka 1 dcl mleka 1 vanili sladkor 1 ščep soli 3 žlice sladkorja 1/2 žlice kokosovega sladkorja 200 g prosene kaše 2 kosa manga, po cca. 400 g 2 žlici kisle smetane 3 jajca
Preberi več
Ratatuj – Ratatouille
07/12/2020 / by radoss / zelenjavne jedi & solate / 0 comments
Sestavine za pripravo ratatuja: 2 večji čebuli (cca. 200 g) 250 g narezanih zelenih bučk 250 g narezanih rumenih bučk 250 g narezanih melancanov (uporabite čim ožjega) 300 g paradižnika Sestavine za omako: 3 rdeče paprike (cca. 400 g) 500 g paradižnika 4 stroki česna 1 žlička sladkorja sol, poper, provansalske začimbe, sveža bazilika olivno […]
Preberi več
Mangov štrudelj
06/12/2020 / by radoss / sladice / 0 comments
Mangovega štrudlja se lahko lotimo na 2 načina in sicer da kupimo vlečeno testo v trgovini ali pa si ga naredimo sami. Sestavine za vlečeno testo: 250 g bele moke 150 ml vode 2 žlici olja in še nekaj za premaz pol žličke soli moka za posip Celoten postopek za pripravo vlečenega testa je objavljen […]
Preberi več
Snežne kepe v vanilijevi kremi
06/12/2020 / by radoss / sladice / 0 comments
Ali tudi vam, tako kot meni, snežne kepe, ki so dobile ime po snežno belih beljakovih žličnikih, prikličejo kakšne prijetne spomine iz mladosti? Sladica je res precej retro, saj se spomnim, da nam jo je kot otrokom babica večkrat pripravila. Imenovala jo je šnenokli. Kot otroku mi je bila ta beseda precej zagonetna in brezpomenska, […]
Preberi več