Kuharska knjiga Okusno² ►► AKCIJA -40%

Okusno² je nadaljevanje kuharske uspešnice Okusno ljubiteljskega kuharja in kulinaričnega popotnika Radoša Skrta. Kuharska knjiga Okusno² prinaša 100 novih receptov, opremljenih z več kot 500 fotografijami, ki nazorno prikazujejo potek priprave jedi, tako da se bodo priprave lahko lotili tudi kuharski začetniki.

Preberi več

Bučna omaka

Buče so še ena izmed jedi, ki jih v mladosti nisem maral. Verjetno jih je nekdo nekoč pripravil na tako slab način, da me jih je minilo jesti do pred nekaj leti, ko sem jih naredil po svojem okusu. In glej ga, zlomka, od takrat naprej jih jem na zelo različne načine. Tudi če jih […]

Preberi več

Medaljoncki po kraško

Jedi s sredozemskim priokusom me vedno navdušujejo. Tale prav gotovo sodi mednje. Boste pa do popolnega okusa prišli le s svežimi začimbami. Sestavine za 2 osebi: 400 g svinjske ribice, sol, poper, 1 žlica masla, svež rožmarin, 2 stroka česna, 8 svežih žajbljevih listov, 100 g pancete, 1dcl belega vina

Preberi več

Makovke

Sestavine za 4 makovke (vsaka cca. 170 g): 400 g bele moke 2,7 dcl mleka 1 žlička kvasa (4g) 3 žličke sladkorja 1/2 žličke soli 30 g masla makova semena Sestavine za premaz: 1 žlička masla 3 žlice mleka Kako naredimo domače makovke? Moko presejemo v večjo skledo. Dodamo sladkor in kvas ter premešamo. Prilijemo […]

Preberi več

Makovo pecivo

Sestavine za pripravo makovega peciva: 3 jajca 100 g sladkorja 1 vanili sladkor 150 g moke moke 1 vrečka pecilnega praška 150 g mletega maka 1 dcl olja 2 dcl mleka 0,03 ruma 700 g jabolk

Preberi več

Tikka Masala

tikka-masala-recept

Tikka masala je tipična indijska jed narejena iz koščkov popečenega mariniranega piščanca v začinjeni kremni omaki. Receptov za tikko masalo je ogromno. Vsak jo naredi malce drugače. Dejstvo pa je, da vse jedi vsebujejo ogromno začimb.

Preberi več

Šmorn – cesarki praženec (Kaiserschmarrn)

smorn-recept

Tisti, ki so že bili na smučanju v Dolomitih ali na avstrijskem Tirolskem prav gotovo vedo kaj pomeni jesti pravi šmorn. Njihov šmorn nima zastonj imena Kaiserschmarrn (cesarski praženec). Zdaj, ko sem končno naštudiral recept za šmorn, vem, da če mi kdaj zmanjka dela s področja internetnega marketinga, lahko grem preko zime za sezonskega delavca […]

Preberi več

Špageti Carbonara

pasta-carbonara

Špageti Carbonara so tipična italijanska jed katere glavne sestavine za omako so panceta, rumenjaki, parmezan in smetana. Pri pripravi te nasitne jedi je potrebno paziti predvsem to, da jajca ne zakrknejo in da niso špageti, ko jih premešamo z omako, preveč »suhi«.

Preberi več

Bezgov sirup

bezgov-sirup

Mislim da sirupov za pripravo soka v naši družini ne kupujemo že kakšnih 10 let. Razlog je čisto preprost – vsako leto konec maja se odpravim nabirat bezeg iz katerega potem skuham toliko sirupa (moj rekord je 65 litrov), da ga imamo dovolj do naslednjega leta.

Preberi več

1 2 3 27
top