Okusno - knjiga in kuharski recepti | Okusno.si

Kuharska knjiga Okusno² ►► AKCIJA -40%

Okusno² je nadaljevanje kuharske uspešnice Okusno ljubiteljskega kuharja in kulinaričnega popotnika Radoša Skrta. Kuharska knjiga Okusno² prinaša 100 novih receptov, opremljenih z več kot 500 fotografijami, ki nazorno prikazujejo potek priprave jedi, tako da se bodo priprave lahko lotili tudi kuharski začetniki.

Preberi več

Japonski kruh Tangzhong

japonski kruh tangzhong

Sladko varianto mlečnega japonskega 🇯🇵 tangzhong kruha sem priredil na primorski način – brez masla in sladkorja ter s pol manj mleka, a z izdatnim brizgom olivnega olja. Original verzija kruha 🍞 je odlična za sladke namaze (marmelada, med, nutella), k moji verziji pa se najbolj podajo salame, kar pomeni, da je ta kruh zaradi […]

Preberi več

Sarma

sarma recept

Sestavine za cca 22 sarm: 1 zeljna glava 200 g prekajenih reber 500 g naribanega kislega zelja 2 lovorova lista olje, sol, poper, mleta rdeča paprika Sestavine za mesni nadev: 650 g mletega mešanega mesa 1 jajce 120 g riža 3 stroki česna 2 srednje veliki čebuli (cca. 200 g) 1,5 žličke soli ½ žličke […]

Preberi več

Knjiga Okusno + Knjiga Okusno² [AKCIJA -40%]

NA VOLJO SAMO ŠE DVA KOMPLETA KNJIG OKUSNO! Izkoristite akcijsko ceno paketa: Knjiga Okusno + Knjiga Okusno² in prihranite kar 20 €! Knjiga Okusno² je nadaljevanje kuharske uspešnice Okusno ljubiteljskega kuharja in kulinaričnega popotnika Radoša Skrta. Zbirka prinaša 100 novih receptov, opremljenih z več kot 500 fotografijami, ki nazorno prikazujejo potek priprave jedi, tako da se […]

Preberi več

Pečena prosena kaša z mangom

recept-pecena-prosena-kasa-360

Sestavine za pečeno proseno kašo z mangom: 400 ml kokosovega mleka 1 dcl mleka 1 vanili sladkor 1 ščep soli 3 žlice sladkorja 1/2 žlice kokosovega sladkorja 200 g prosene kaše 2 kosa manga, po cca. 400 g 2 žlici kisle smetane 3 jajca

Preberi več

Ratatuj – Ratatouille

ratatuj-recept-360

Sestavine za pripravo ratatuja: 2 večji čebuli (cca. 200 g) 250 g narezanih zelenih bučk 250 g narezanih rumenih bučk 250 g narezanih melancanov (uporabite čim ožjega) 300 g paradižnika Sestavine za omako: 3 rdeče paprike (cca. 400 g) 500 g paradižnika 4 stroki česna 1 žlička sladkorja sol, poper, provansalske začimbe, sveža bazilika olivno […]

Preberi več

Mangov štrudelj

recept-mangov-strudelj-360

Mangovega štrudlja se lahko lotimo na 2 načina in sicer da kupimo vlečeno testo v trgovini ali pa si ga naredimo sami. Sestavine za vlečeno testo: 250 g bele moke 150 ml vode 2 žlici olja in še nekaj za premaz pol žličke soli moka za posip Celoten postopek za pripravo vlečenega testa je objavljen […]

Preberi več

Snežne kepe v vanilijevi kremi

snezne-kepe-recept

Ali tudi vam, tako kot meni, snežne kepe, ki so dobile ime po snežno belih beljakovih žličnikih, prikličejo kakšne prijetne spomine iz mladosti? Sladica je res precej retro, saj se spomnim, da nam jo je kot otrokom babica večkrat pripravila. Imenovala jo je šnenokli. Kot otroku mi je bila ta beseda precej zagonetna in brezpomenska, […]

Preberi več

1 2 3 30
top