17/04/2021 / by radoss / testenine / 0 comments
Kako naredimo čemaževe raviole v parmezanovi omaki potresene s praženimi lešniki za 4 osebe? Sestavine za testo za raviole (za 26 raviolov): 400 g ostre moke, 4 jajca Sestavine za nadev: 150 g rikote, 80 g čemaža, 50 g krušnih drobtin, 20 g parmezana, poper, sol Sestavine za omako: 2,5 dcl zelenjavne jušne osnove, 2 […]
Preberi več
Kuharska knjiga Okusno² ►► AKCIJA -40%
25/12/2020 / by radoss / Kuharska knjiga / 0 comments
Okusno² je nadaljevanje kuharske uspešnice Okusno ljubiteljskega kuharja in kulinaričnega popotnika Radoša Skrta. Kuharska knjiga Okusno² prinaša 100 novih receptov, opremljenih z več kot 500 fotografijami, ki nazorno prikazujejo potek priprave jedi, tako da se bodo priprave lahko lotili tudi kuharski začetniki.
Preberi več
Omleta z bučkami
16/05/2022 / by radoss / zelenjavne jedi & solate / 0 comments
Sestavine za pripravo jajčne omlete s popečenimi bučkami za 1 osebo: 2 jajci 1 bučka 1 žlica naribanega parmezana sol poper olje
Preberi več
Kuskus s piščancem in zelenjavo
16/05/2022 / by radoss / meso / 0 comments
stavine za 3 osebe: 250 g kuskusa 2 korenčka 2 čebuli 1 por 2 bučki 400 g piščančjega fileja olivno olje sol svetla sojina omaka
Preberi več
Kuharska knjiga Srebrna žlica
16/11/2021 / by radoss / Kuharska knjiga / 0 comments
❗NOVO❗ Pri založbi Didakta je pred dnevi izšla italijanska kuharska biblija. Kuharska knjiga Srebrna žlica z 2 milijonoma prodanih izvodov samo v Italiji in še enkrat toliko po vsem svetu je najbolje prodajana, najprepoznavnejša in najreferenčnejša italijanska kuharica na svetu. Srebrna žlica v slovenskem prevodu na 368 straneh prinaša zbirko 170 najbolj znamenitih, izvirnih in […]
Preberi več
Ravioli s čemažem
17/04/2021 / by radoss / testenine / 0 comments
Kako naredimo čemaževe raviole v parmezanovi omaki potresene s praženimi lešniki za 4 osebe? Sestavine za testo za raviole (za 26 raviolov): 400 g ostre moke, 4 jajca Sestavine za nadev: 150 g rikote, 80 g čemaža, 50 g krušnih drobtin, 20 g parmezana, poper, sol Sestavine za omako: 2,5 dcl zelenjavne jušne osnove, 2 […]
Preberi več
Segedin
11/04/2021 / by radoss / meso / 0 comments
Sestavine za pripravo segedina: 1kg kislega zelja 700 g svinjskega mesa (plečka) olje 500 g čebule (4 srednje veliki kosi) 3 stroki česna sol, poper, 2 žlički rdeče paprike 2 lovorjeva lista 1 žlica paradižnikove mezge 1/ žličke kumine v prahu cela poprova zrna
Preberi več
Čemaževa juha s poširanim jajcem
11/04/2021 / by radoss / juhe, obare / 0 comments
Sestavine za 4 osebe: • 2 čebuli • 250 g krompirja (2 srednje velika krompirja) • 250 g čemaža • 80 g pancete • 1 l zelenjavne jušne osnove • olivno olje • lovorjev list • sol, poper
Preberi več
Krofi z marmelado
16/02/2021 / by radoss / sladice / 0 comments
Sestavine za pripravo pustnih krofov (za 15 krofov po 60g): 500 g moke za krofe 1 ščep soli 5 g suhega kvasa 3 rumenjaki 2 žlice sladkorja 1 vanili sladkor 250 g toplega mleka 1 žlička limoninega soka 1 žlica ruma 1 žlička vanilijeve arome 50 g dcl olja marelična marmelada sladkor v prahu 1,5 […]
Preberi več
Sataraš
31/12/2020 / by radoss / zelenjavne jedi & solate / 0 comments
Sestavine za 2 osebi: olje, 1 večja čebula (cca. 160g), 2 papriki (cca 220 g), 2 paradižnika (cca. 350 g), 4 jajca, sol, poper, peteršilj
Preberi več
Japonski kruh Tangzhong
30/12/2020 / by radoss / Kuharska knjiga / 0 comments
Sladko varianto mlečnega japonskega 🇯🇵 tangzhong kruha sem priredil na primorski način – brez masla in sladkorja ter s pol manj mleka, a z izdatnim brizgom olivnega olja. Original verzija kruha 🍞 je odlična za sladke namaze (marmelada, med, nutella), k moji verziji pa se najbolj podajo salame, kar pomeni, da je ta kruh zaradi […]
Preberi več
Sarma
28/12/2020 / by radoss / meso / 0 comments
Sestavine za cca 22 sarm: 1 zeljna glava 200 g prekajenih reber 500 g naribanega kislega zelja 2 lovorova lista olje, sol, poper, mleta rdeča paprika Sestavine za mesni nadev: 650 g mletega mešanega mesa 1 jajce 120 g riža 3 stroki česna 2 srednje veliki čebuli (cca. 200 g) 1,5 žličke soli ½ žličke […]
Preberi več