Telečja obara
Priprava telečje obare je pravzaprav enostavna. V vodo vrzite kos telečjega mesa in zelenjavo, ki jo imate v hladilniku, ter vse skupaj počasi kuhajte slabo uro.
Sestavine za telečjo obaro: 2 čebuli, 3 stroki česna, 500 g teletine, rumeno korenje, rdeče korenje, cvetača, mladi grah, majaron, timijan, lovorjev list, peteršilj, poper, sol
Kako se naredi telečja obara?
- Teletino narežemo na 2-3 cm velike kose.
- Zelenjavo operemo in narežemo na kose.
- Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo sesekljan česen in na kose narezano meso.
- Pražimo približno 5 minut. Med praženjem večkrat premešamo.
- Dodamo narezano zelenjavo in 1l vroče vode. Začinimo s soljo, majaronom, lovorjevim listom in timijanom.
- Ko voda zavre, zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo 45 minut.
- Tik pred koncem kuhanja dodamo mladi grah iz pločevinke in sesekljan peteršilj. Začinimo s sveže mletim poprom.
- Na hitro zavremo, odstavimo in ponudimo.
- Telečjo obaro ponudimo z ajdovimi žganci ali domačim svežim kuhom.
Recept je super! Res! Ker je mnogo zelenjave in s tem je jed še okusnejša. Ker zdaj ni svežega graha,sem ga nadomestia z nekaj strokov fižola.