Telečja obara - Kuharski recepti - Okusno.si

Telečja obara

Priprava telečje obare je pravzaprav enostavna. V vodo vrzite kos telečjega mesa in zelenjavo, ki jo imate v hladilniku, ter vse skupaj počasi kuhajte slabo uro.

Sestavine za telečjo obaro: 2 čebuli, 3 stroki česna, 500 g teletine, rumeno korenje, rdeče korenje, cvetača, mladi grah, majaron, timijan, lovorjev list, peteršilj, poper, sol

Kako se naredi telečja obara?

  1. Teletino narežemo na 2-3 cm velike kose.
  2. Zelenjavo operemo in narežemo na kose.
  3. Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo sesekljan česen in na kose narezano meso.
  4. Pražimo približno 5 minut. Med praženjem večkrat premešamo.
  5. Dodamo narezano zelenjavo in 1l vroče vode. Začinimo s soljo, majaronom, lovorjevim listom in timijanom.
  6. Ko voda zavre, zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo 45 minut.
  7. Tik pred koncem kuhanja dodamo mladi grah iz pločevinke in sesekljan peteršilj. Začinimo s sveže mletim poprom.
  8. Na hitro zavremo, odstavimo in ponudimo.
  9. Telečjo obaro ponudimo z ajdovimi žganci ali domačim svežim kuhom.

recept telečja obara

 

Telečja obara je vrsta jedi, ki je sestavljena iz telečjega mesa, ki se počasi kuha v tekočini, običajno vodi ali juhi, skupaj z različno zelenjavo, kot so korenje, krompir in čebula. Rezultat je bogata, aromatična in nežna enolončnica, ki jo pogosto postrežemo s hrustljavim kruhom. Telečja obara je prijeten in zadovoljiv obrok, ki je kot nalašč za hladen dan.

 

Telečja obara – dodatne informacije

Telečja obara sodi med klasične, preproste jedi, ki pa so hkrati tudi krepke, nasitne in polnega okusa. Telečja obara je pripravljena iz telečjega mesa, zelenjave in juhe ali vode. Kombinacija sestavin, ki jih kuhamo skupaj v večjem loncu, skupaj vre, da nastane bogata in okusna enolončnica.

Telečja obara je enolončnica, ki je odličen obrok za vse letne čase. Metoda počasnega kuhanja pomaga zmehčati telečje meso in prepoji okuse zelenjave in juhe. Pri pripravi telečje obare je pomembno, da uporabite kakovosten kos teletine. Še posebej dober okus da telečji obari, če izberemo teletino s kostjo. Teletino pred kuhanjem narežemo na kocke, saj se bo tako enakomerno skuhalo, pa tudi uživanje posameznih koščkov mesa je veliko bolj prijetno.

Telečja obara poleg teletine običajno vključuje tudi različno zelenjavo. Krompir, korenje, zelena in čebula so najpogosteje uporabljena zelenjava, lahko pa se doda tudi druga zelenjava, kot so gobe, stročji fižol in grah. Pazite, da zelenjavo narežete na enako velike kose, da se kuha enako hitro.

Juha ali tekočina, uporabljena v enolončnici, je pomembna, saj doda okus in pomaga ohranjati teletino in zelenjavo med kuhanjem sočno. Za kuhanje telečje obare lahko uporabite govejo juho, piščančjo juho ali celo vodo. Za še bogatejši okus lahko uporabite kombinacijo goveje juhe in rdečega vina.

Telečja obara je najboljša, če jo kuhamo počasi več ur. To omogoča, da se okusi teletine, zelenjave in juhe spojijo in ustvarijo gosto, krepko enolončnico. Ko je telečja obara kuhana, jo lahko postrežemo svežim kruhom. V obaro lahko zakuhamo tudi žličnike. Telečja obara je enostaven in okusen obrok, ki vam bo zagotovo všeč. Je odličen način, da porabite ostanke teletine in zelenjave. Skuhajte jo lahko tudi večjo količino in jo jeste 2-3 dni. Telečja obara je ena izmed tistih jedi, ki so celo okusnejše dan po kuhanju.

1 thought on “Telečja obara”

  1. Branka pavšer

    Recept je super! Res! Ker je mnogo zelenjave in s tem je jed še okusnejša. Ker zdaj ni svežega graha,sem ga nadomestia z nekaj strokov fižola.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top