Sestavine za omleto s čemažem (za 2 osebi):
- 4 jajca
- 50 ml mleka
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec sveže mletega črnega popra
- 2 žlici drobno sesekljanega svežega čemaža
- 1 žlica masla ali oljčnega olja
Kako naredimo omleto s čemažem?
V skledici razžvrkljamo jajca, mleko, sol in poper. Nato vmešamo drobno sesekljan čemaž.
V segreto ponev dodamo maslo ali oljčno olje. Počakamo, da se maslo stopi in enakomerno razporedi po ponvi.
Jajčno zmes vlijemo v ponev. Ponev rahlo nagibamo, da se zmes enakomerno razporedi. Omleto pečemo 2–3 minute pri srednje visoki temperaturi dokler spodnja stran omlete ni zlato zapečena, zgornja pa še rahlo vlažna.
Omleto s pomočjo spatule previdno prepognemo na polovico in jo pustimo še kakšno minuto v ponvi, da se do konca speče.
Omleto s čemažem razrežemo na polovico in postrežemo s svežo solato in kosom kruha.

Dodaten nasvet za pripravo omlete
Če želite omleto popestriti, lahko dodate nariban sir, koščke dimljene šunke ali na kocke narezano papriko. Čemaž bo jedi dodal svežino in blag česnov okus, ki bo navdušil vaše brbončice.