Čemaževa kremna juha

čemaževa juha Zgodaj spomladi, ko se nabira čemaž, si lahko večkrat pripravimo kakšno jed iz te rastline. Če ga boste nabirali sami, potem seveda pazite, da čemaža ne zamenjate npr. s šmarnico ali podleskom, ker se lahko vse skupaj zelo slabo konča.
Sestavine za 4 osebe: olivno olje, 1 čebula, 1 večji krompir, 1 l jušne osnove, 1 pest čemaževih listov, sol, poper, 1 žlica kisle smetane

Krompir olupimo in narežemo na koščke.

Čebulo olupimo in sesekljamo.

Na olivnem olju pri nizki temperaturi prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo krompir in na grobo narezan čemaž. Prilijemo jušno osnovo in solimo po okusu.

Pokrijemo posodo in kuhamo 20 minut. Juho zmešamo s paličnim mešalnikom. Popramo in vmešamo žlico kisle smetane.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top