Ravioli s čemažem | Okusno.si

Ravioli s čemažem

Kako naredimo čemaževe raviole v parmezanovi omaki potresene s praženimi lešniki za 4 osebe?

Sestavine za testo za raviole (za 26 raviolov):
400 g ostre moke, 4 jajca

Sestavine za nadev:
150 g rikote, 80 g čemaža, 50 g krušnih drobtin, 20 g parmezana, poper, sol

Sestavine za omako:
2,5 dcl zelenjavne jušne osnove, 2 dcl smetane za kuhanje, sol, poper, 30 g parmezana

Sestavine za posip:
celi lešniki, peteršilj ali drobnjak, parmezan

Kako naredimo testo za raviole?

V skledi zmešamo 400 g ostre moke in 4 jajca. Dobro pregneteno testo zavijemo s folijo za živila in ga damo za 30 minut počivati v hladilnik. Podrobna navodila za pripravo testa za raviole so opisana tukaj: https://www.okusno.si/testo-za-testenine/.

Ohlajeno testo razrežemo na 4 dele in vsakega posebej na tanko razvaljamo s pomočjo aparata za pripravo testenin. Jaz razvaljam testo za raviole na debelino številko 6.

Kako naredimo nadev za raviole?

V večjem loncu segrejemo vodo, ki ji dodamo žličko soli. Ko voda zavre, dodamo čemaževe liste in kuhamo 5 minut. Čemaž odcedimo in zmiksamo s sekljalnikom ali paličnim mešalnikom. Ohlajen čemaž zmešamo z rikoto, parmezanom in drobtinami. Solimo in popramo po okusu.

čemaž rikota

Kako naredimo raviole s čemažem?

Razvaljano testo položimo na pomokano desko. Čopič namočimo v vodo in premažemo testo po eni strani daljše stranice. Na testo polagamo žličko nadeva, približno 3-4 narazen. Testo po dolžini prepognemo čez nadev in sicer tako, da se robova testa stikata. S prsti gremo previdno okoli nadeva, tako da stisnemo zrak in da se testo sprime. S pomočjo nožka za testenine ali ustreznega modelčka izrežemo raviole.

Kako naredimo omako za raviole?

V kozico prilijemo 2 zajemalki zelenjavne jušne osnove ali pa vode v kateri smo skuhali čemaž. Dodamo 2 dcl smetane za kuhanje in 30 g naribanega parmezana. Mešamo in kuhamo na nizki temperaturi kakšnih 5 minut, da se omaka zgosti. Solimo in popramo po okusu.

Kako dolgo kuhamo raviole s čemažom?

Raviole kuhamo približno 8 minut v osoljeni vreli vodi. Kuhane raviole odcedimo, predevamo na krožnik in prelijemo z omako. Raviole s čemažem lahko potresemo z grobo sesekljanimi lešniki, ki smo jih na hitro prepražili, s sesekljanim peteršiljem ali drobnjakom in s parmezanom.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top