V vsaki trgovini lahko seveda kupimo najrazličnejše vrste in oblike testenin. So pa doma narejene testenine vsekakor nekaj posebnega.
Sestavine za testo:
300 g ostre moke
3 jajca
Moko presejemo v večjo skledo (lahko tudi na mizo ali kuhinjski pult), na sredini naredimo jamico, v katero počasi vlijemo razžvrkljana jajca, ki jih s pomočjo vilice počasi vmešamo z moko.
Ko se jajca in moka povežejo, začnemo z gnetenjem. Če je testo presuho, dodamo nekaj žlic vode. Testo gnetemo vsaj 5 minut, da postane mehko in prožno.
Iz testa naredimo hlebček, ga ovijemo v folijo za živila in damo za 30 minut počivati v hladilnik.
Testo s pomočjo strojčka za pripravo testenin razvaljamo na poljubno velikost.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.