Gratinirane testenine z ohrovtom | Okusno.si

Gratinirane testenine z ohrovtom

Za vegetarijance in za tiste, ki ne veste kaj bi naredili z ohrovtovo glavo, če se slučajno znajde v vašem hladilniku, je tale recept kot nalašč za nekaj novega kreativnega ustvarjanja v vaši kuhinji.

Sestavine za 2 osebi: 500 g ohrovta, olivno olje, 1 čebula, 100 g slanine, 2 stroka česna, 250 g peresnikov ali svedrčkov, 2 veliki žlici kisle smetane, 125 g skute, 1 žlica naribanega parmezana, 1 dcl mleka, 2 jajci

Postopek priprave:

Ohrovtove liste dobro operemo in jih v osoljenem kropu kuhamo 5 minut. Ohrovt poberemo s penovko iz posode in ga preložimo na kuhinjsko desko kjer ga grobo narežemo. Vodo v kateri se je kuhal ohrovt prihranimo.

Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo. Dodamo na koščke narezano slanino in sesekljana stroka česna. Pražimo toliko časa da slanina malce zakrkne.

V posodo dodamo narezan ohrovt in prilijemo 1,5 dcl vode v kateri se je kuhal ohrovt. Vse skupaj premešamo in pustimo narahlo vreti še kakšno minutko.

V osoljeni vreli vodi skuhamo testenine po navodilih z embalaže.

Kuhane testenine odcedimo in jih preložimo v ognjevarno posodo, ki smo jo premazali z maslom. V testenine vmešamo ohrovtovo omako.

Vse skupaj prelijemo s prelivom, ki ga pripravimo tako, da zmešamo kislo smetano, skuto, parmezan, mleko in jajca.

Pečico ogrejemo na 240 °C. Testenine pečemo približno 12 minut oziroma tako dolgo, da se naredi zlatorjava skorjica

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top