Bucatini ala Mexicana

Bucatini so tisti najdebelejši špageti z luknjico v sredini. Če jih pripravimo z mletim mesom, obilo paprike in pekočimi začimbami dobimo nekakšno mehiško verzijo bolonjske omake. Pravi Mehičan, bi si verjetno namesto parmezana dal na postrežene špagete še nacho sir. Velja poskusiti, zakaj pa ne.

Sestavine: Barilla n.9, čebula, česen, rdeča paprika, rumena paprika, zelena paprika, mleto meso, čili, kajenski poper, tabasco

testenine bucatini

Priprava:

  • Na olivnem olju prepražimo čebulo (ne sme porjaveti)
  • Dodamo mleto meso in 2 drobno narezena stroka česna. Solimo.
  • Pražimo cca. 2 min.
  • V posodo stresemo na tanke trakove narezano rumeno, zeleno in rdečo papriko. Rdečo papriko je potrebno predhodno olupiti.
  • Rdečo papriko lahko nadomestimo tudi z rdečimi (nepekočimi) feferoni
  • Zalijemo z vodo in kuhamo cca. 15 min. Za boljši okus lahko dodamo ščepec mediteranskih zelišč.
  • Pred koncem kuhanja začinimo s čilijem, kajenskim poprom in tabascom ter potresemo s peteršiljem.

Dober tek.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top