Bucatini ala Mexicana | Okusno.si

Bucatini ala Mexicana

Bucatini so tisti najdebelejši špageti z luknjico v sredini. Če jih pripravimo z mletim mesom, obilo paprike in pekočimi začimbami dobimo nekakšno mehiško verzijo bolonjske omake. Pravi Mehičan, bi si verjetno namesto parmezana dal na postrežene špagete še nacho sir. Velja poskusiti, zakaj pa ne.

Sestavine za 2 osebi: olivno olje, 1 čebula, 250 g mletega mešanega mesa, 2 stroka česna, sol, 1 rdeča paprika, 1 rumena paprika, 1 zelena paprika, mešanica mediteranskih začimb, čili, kajenski poper, tabasco, peteršilj, 250 g testenin bucatini

Postopek priprave:
Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo mleto meso in drobno narezana stroka česna. Solimo.

Med stalnim mešanjem pražimo približno 2 minuti oziroma tako dolgo, da se meso razpusti.

V posodo stresemo na tanke trakove narezano rumeno, zeleno in rdečo papriko. Po želji lahko dodamo tudi kakšen polpekoč feferon.

Zalijemo z 2 dcl vode, začinimo z mešanico mediteranskih začimb in počasi kuhamo 20 minut. Vmes večkrat premešamo.

Tik pred koncem kuhanja začinimo omako s čilijem, kajenskim poprom, tabascom in drobno sesekljanim peteršiljem.

Testenine skuhamo v osoljeni vreli vodi po navodilih z embalaže. Ko so skuhane al dente, jih odcedimo in prelijemo z omako.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top