Telečji zrezki z jurčki | Okusno.si

Telečji zrezki z jurčki

Verjetno ni tipične slovenske gostilne, ki ne bi imela na jedilnem listu zrezkov z jurčki. In ker je ta jed taka klasika, je prav, da dobi svoje mesto tudi v tej knjigi.

Sestavine za telečje zrezke z jurčki (za 2 osebi): olivno olje, 400 g telečjih zrezkov, sol, 1 čebula, 250 g jurčkov, 2 stroka česna, majaron, timijan, poper, 1 dcl belega vina, 1 dcl jušne osnove ali vode, 1 dcl kisle smetane, 1 žlička moke, peteršilj

Na olivnem olju na najvišji temperaturi z obeh strani na hitro popečemo zrezke. Zmanjšamo temperaturo, posolimo in pečemo na vsaki strani še približno 1 minuto.

Zrezke nato s tekočino vred zavijemo v alu folijo in pustimo, da nekaj minut počivajo na krožniku.

Na olivnem olju prepražimo drobno nasekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo na lističe narezane jurčke in sesekljan česen. Premešamo in pražimo kakšno minutko oziroma tako dolgo, da tekočina, ki jo spustijo jurčki, povre. Začinimo z majaronom in s timijanom. Solimo in popramo po okusu.

Zalijemo z vinom. Ko povre tretjina vina, zmanjšamo temperaturo, v posodo pa dodamo meso, ki je počivalo v alu foliji, ter tekočino, ki se je med počivanjem nabrala.

Zalijemo s približno 1 dcl vode ali še bolje jušne osnove ter vse skupaj dušimo še približno 5 minut.

Pred koncem kuhanja vmešamo v omako kislo smetano, ki smo jo predhodno zmešali z 0,5 dcl vode ter z žličko moke. Potresemo s peteršiljem in pustimo narahlo vreti še dobro minuto.

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top