Telečji zrezki z jurčki

Telečji zrezki z jurčki

Sestavine: teletina, čebula, česen, jurčki, peteršilj, belo vino, kisla smetana, timijan, majaron, peteršilj, sol, poper, olje

teletina jurčki

Priprava (za 2 osebi):

  • Na olivnem olju na najvišji temperaturi z obeh strani na hitro popečemo 2 telečja zrezka.
  • Zmanjšamo temperaturo, posolimo in pečemo na vsaki strani še približno 1 min.
  • Zrezka s tekočino vred zavijemo v alu folijo in pustimo da nekaj minut počivata.
  • Na olivnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo.
  • Ko čebula postekleni, dodamo na rezine narezane jurčke (cca. 250g)
  • Predno jurčki porjavijo dodamo še dva stroka na drobno narezanega česna in posolimo ter popopramo.
  • Zalijemo z 1dcl belega vina in počakamo da tekočina zavre
  • Po približno 15 sekundah dodamo v posodo pečeno meso, ki je počivalo v alu foliji ter tekočino, ki se je med počivanjem nabrala.
  • Zalijemo  s približno 1,5 dcl vode, začinimo z majaronom in timijanom ter vse skupaj dušimo cca. 5 min.
  • Pred koncem kuhanjam dodamo 2 veliki žlici kisle smetane, ki smo jo predhodno zmešali z 1 dcl vode ter žličko moke.
  • Potresemo s peteršiljem in pustimo narahlo vreti še dobro minuto.

Dober tek.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top