Tole seveda ni prava jed izpod peke, ampak nekakšen približek, ki ga lahko naredimo v domači pečici. Vzemite ognjevarno posodo s pokrovom, vrzite vanjo na kose narezan krompir, meso, zelenjavo in ostale predpisane sestavine ter dajte za 1 uro v pečico.
Sestavine (za 4 osebe): 1 kg krompirja, 4 svinjski kotleti s kostjo, 3 korenčki, 1 čebula, 2 stroka česna, 2 zeleni papriki, olivno olje, sol, poper, mediteranska zelišča
Postopek priprave
Krompir olupimo in narežemo na večje kose.
Na večje kose razrežemo tudi kotlete, korenje, čebulo, česen, zeleno papriko.
Meso, krompir in zelenjavo damo v naoljen pekač. Posolimo, popramo in začinimo z mediteranskimi zelišči. V pekač vlijemo 3–4 dcl vode, nakar ga pokrijemo s pokrovom. Če nimamo pokrova, prekrijemo pekač z alu folijo.
Pečemo približno 1 uro v pečici, ki smo jo ogreli na 220 °C.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.