Svinjska zarebrnica s krompirjem izpod peke

Svinjska zarebrnica s krompirjem izpod peke

Sestavine: svinjska zarebrnica (kotleti), čebula, česen, korenje, krompir, zelena paprika, voda, sol, poper, mediteranska zelišča, olivno olje

izpod peke

Priprava za 4 osebe:

  • Olupimo in na večje kose narežemo 1 kg krompirja.
  • Na večje kose razrežemo tudi kotlete (4 kom), korenje (3 kom), čebulo (1 kom), česen (2 stroka), zeleno papriko (2 kom).
  • Meso, krompir in zelenjavo damo v naoljen pekač, posolimo in začinimo z mediteranskimi zelišči.
  • V pekač vlijemo 2-3dcl vode.
  • Zapremo s pokrovom. Če nimamo pokrova si pomagamo z alu folijo.
  • Vstavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 220 st.
  • Pokrito pečemo cca. 1 uro.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top