Sestavine za rižoto s šparglji (za 2 osebi): olivno olje, mlada čebula, riž, sol, belo vino, sveži šparglji, poper, maslo, parmezan
Kako se naredi rižota s šparglji?
- Na olivnem olju na hitro popečemo mlado čebulo in na večje kose narezane šparglje.
- Dodamo 2dl riža, mešamo pol minute in nato zalijemo z 1dcl belega vina.
- Pustimo vreti 1 minuto nakar zalijemo riž z zajemalko juhe (če je nimamo uporabimo vodo) in posolimo.
- Ko riž vpije vso tekočino, ponovno zalijemo z zajemalko juhe
- Kuhamo in zalivamo tako dolgo dokler ni riž kuhan al´dente.
- Odstavimo, vmešamo košček masla (25g), popopramo, potresemo s parmezanom in serviramo.


Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.