Kraška rižota

Mamma mia, bi verjetno glasno vzkliknil marsikateri Italijan, ko bi poskusil tole kraško verzijo rižote narejene iz radiča, refoška in terana.

Sestavine za pripravo kraške rižote: riž, pršut, refošk, radič, česen, olivno olje, maslo, parmezan, sol, poper, peteršilj

kraška rižota

Priprava za 2 osebi:

  • Na olivnem olju na hitro popečemo 10dag narezanega pršuta in dva stroka česna.
  • Dodamo 2dl riža, mešamo pol minute in nato zalijemo z 1dcl rdečega vina.
  • Pustimo vreti 1 minuto nakar zalijemo riž z zajemalko juhe (če je nimamo uporabimo vodo) in posolimo.
  • Po 5 minutah kuhanja dodamo v riž na grobo narezan radič.
  • Kuhamo in zalivamo tako dolgo dokler ni riž kuhan al´dente.
  • Minuto pred koncem kuhanja dodamo narezan peteršilj.
  • Odstavimo, vmešamo košček masla (25g), potresemo s parmezanom in serviramo.

Dober tek!

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top