Rižota Milanese
Pri tem receptu, ki je kot že ima pove, klasika milanske kuhinje, običajno vsi malce goljufajo in to pri uporabi glavne sestavine te rižote – žafranu. Če boste kupovali prave žafranove nitke, vam bo takoj jasno od kod rek »drag kot žafran«. To pa je tudi razlog, da večina nadomesti pregrešno drag žafran z žafraniko.
Sestavine za Risotto Milanese:
olivno olje, šalotka, riž, belo vino, jušna osnova, maslo, žafran, parmezan
Priprava:
- Na olivnem olju na hitro popražimo drobno narezane šalotke.
- Dodamo riž in mešamo kakšno minutko da postekleni.
- Dolijemo 1,5dc belega vina in pustimo da riž popije tekočino.
- Dodamo žafranove nitke skupaj z 1dlc tople vode v kateri smo jih namakali dobro minuto.
- Solimo.
- Zalijemo z zajemalko jušne osnove in premešamo. Počakamo da riž vsrka tekočino, nakar ponovno zalijemo z zajemalko jušne osnove.
- Ta postopek ponavljamo tako dolgo dokler riž ni kuhan.
- Vmešamo 100g naribanega parmezana in 40g masla.
Dober tek!
[…] z rižem ali milansko rižoto. […]