Zrezki v gorgonzolini omaki - Kuharski recepti - Okusno.si

Zrezki v gorgonzolini omaki

Zaradi gorgonzole in smetane je tole precej nasitna jed. Ampak tekne pa!

Sestavine za telečje zrezke v gorgonzolini omaki (za 2 osebi):
400 g telečjih zrezkov, olivno olje, 25 g masla, 100 g gorgonzole, 1 dcl mleka, sol, poper, 1 rumenjak, 1 dcl sladke smetane

Priprava zrezkov:

Zrezke potolčemo in jih na olivnem olju popečemo. Ko so pečeni, jih solimo in popramo ter zavijemo v alu folijo, kjer bodo počivali, dokler ne pripravimo omake.

Priprava gorgonzoline omake:

V posodi, kjer se je peklo meso, raztopimo maslo. Nato nadrobimo gorgonzolo in prilijemo mleko. Zmanjšamo temperaturo in mešamo tako dolgo, da se gorgonzola razpusti in poveže v omako.

V kozarcu razžvrkljamo rumenjak in sladko smetano.

Vmešamo v omako in med mešanjem kuhamo še kakšne pol minute. Pazimo, da omaka ne zavre.

Omako prelijemo čez zrezke in serviramo.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top