Zrezki v gorgonzolini omaki

Sestavine:
telečji zrezki, olivno olje, poper, sol, gorgonzola, mleko, sladka smetana, rumenjak

zrezki gorgonzola

Priprava:

  • Na olivnem olju popečemo zrezke
  • Ko so pečeni jih solimo in popramo ter zavijemo v alu folijo kjer bodo počakali dokler ne pripravimo omake.

Priprava omake:

  • V posodi kjer se je peklo meso raztopimo 26 g masla.
  • V posodo nadrobimo 100g gorgonzole in zalijemo z 1dcl mleka.
  • Na šibkem ognju mešamo tako dolgo, da se gorgonzola razpusti in poveže v omako.
  • V kozarcu razžvrkljamo rumenjak in 1dl sladke smetane.
  • Vmešamo v omako. Pazimo da ne zavre.
  • V omako položimo zrezke in serviramo.

Dober tek!

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top