Zrezki v gorgonzolini omaki

Zaradi gorgonzole in smetane je tole precej nasitna jed. Ampak tekne pa!

Sestavine za telečje zrezke v gorgonzolini omaki (za 2 osebi):
400 g telečjih zrezkov, olivno olje, 25 g masla, 100 g gorgonzole, 1 dcl mleka, sol, poper, 1 rumenjak, 1 dcl sladke smetane

Priprava zrezkov:

Zrezke potolčemo in jih na olivnem olju popečemo. Ko so pečeni, jih solimo in popramo ter zavijemo v alu folijo, kjer bodo počivali, dokler ne pripravimo omake.

Priprava gorgonzoline omake:

V posodi, kjer se je peklo meso, raztopimo maslo. Nato nadrobimo gorgonzolo in prilijemo mleko. Zmanjšamo temperaturo in mešamo tako dolgo, da se gorgonzola razpusti in poveže v omako.

V kozarcu razžvrkljamo rumenjak in sladko smetano.

Vmešamo v omako in med mešanjem kuhamo še kakšne pol minute. Pazimo, da omaka ne zavre.

Omako prelijemo čez zrezke in serviramo.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top