Zaradi gorgonzole in smetane je tole precej nasitna jed. Ampak tekne pa!
Sestavine za telečje zrezke v gorgonzolini omaki (za 2 osebi):
400 g telečjih zrezkov, olivno olje, 25 g masla, 100 g gorgonzole, 1 dcl mleka, sol, poper, 1 rumenjak, 1 dcl sladke smetane
Priprava zrezkov:
Zrezke potolčemo in jih na olivnem olju popečemo. Ko so pečeni, jih solimo in popramo ter zavijemo v alu folijo, kjer bodo počivali, dokler ne pripravimo omake.
Priprava gorgonzoline omake:
V posodi, kjer se je peklo meso, raztopimo maslo. Nato nadrobimo gorgonzolo in prilijemo mleko. Zmanjšamo temperaturo in mešamo tako dolgo, da se gorgonzola razpusti in poveže v omako.
V kozarcu razžvrkljamo rumenjak in sladko smetano.
Vmešamo v omako in med mešanjem kuhamo še kakšne pol minute. Pazimo, da omaka ne zavre.
Omako prelijemo čez zrezke in serviramo.