Vanilijevi rogljički
Vanilijevi rogljički so klasika drobnega peciva. Ko jih boste oblikovali, se vam naj pridružijo tudi otroci. Če sodim po svoji hčerki, bodo zelo uživali.
Sestavine za pripravo vanilijevih rogljičkov:
300 g gladke moke, 200 g masla, 100 g sladkorja, 2 rumenjaka, 3 žlice mleka, 100 g mletih mandeljev, sladkor v prahu, 3 vrečke vanilijevega sladkorja
Kako se naredijo vanilijevi rogljički?
Z mešalnikom zmešamo rumenjaka, sladkor, 1 vrečko vanilijevega sladkorja in ščepec soli.
Dodamo maslo in mešamo tako dolgo, da se maslo lepo spoji s celotno mešanico.
V posodo stresemo moko, mleko in mlete mandlje. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko in prožno testo.
Testo zavijemo v folijo za živila in ga za 1 uro postavimo v hladilnik.
Testo razrežemo na več kosov, iz katerih naredimo svaljke, debeline približno 1 cm. Svaljke razrežemo na približno 4–5 cm velike kose, ki jih nato vsakega posamezno oblikujemo v rogljičke.
Rogljičke pečemo približno 12–15 min pri temperaturi 200 °C.
Rogljičke še tople povaljamo v mešanici, ki smo jo naredili iz sladkorja v prahu, in dveh vrečk vanilijevega sladkorja, ki smo ga zmleli v mlinčku za kavo.
zelo mi je všeč