Pljučni file na popečenem radiču s pršutovo zabelo

Pečen pljučni file je odličen že sam po sebi. Da ga ne bi vedno pripravljali na isti način, si lahko naredimo varianto s kraškim priokusom. Pa nikar ne pecite mesa predolgo, da ga ne boste prepekli. Najbolje je, če so medaljoni v sredini še rožnati.

Sestavine za 2 osebi: 400 g pljučne pečenke, 100 g radiča, olivno olje, 80 g pršuta, sol, poper, balzamični kis

Postopek priprave

Pljučno pečenko narežemo na prst debele medaljončke.

Radič dobro operemo in ga narežemo na večje kose. Na olivnem olju na hitro popečemo radič ter na koščke narezan pršut.

V posodi z rebrastim dnom (gril posoda) na olivnem olju popečemo meso (1 minuto na vsaki strani). Ko je meso pečeno, ga solimo in popramo ter zavijemo v alu folijo, kjer mora počivati 2 minuti.

Na krožnik stresemo popečen radič s pršutom. Na vrh položimo meso in vse skupaj zabelimo z balzamičnim kisom.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top