Ombolo s polento na žaru

Ombolo s polento na žaru

Sestavine: svinjska ribica, olivno olje, rožmarin, česen, sol, ščepec sladkorja, poper, refošk, maslo, peteršilj, polenta

ombolo polenta

  • Na olivnem olju pri visoki temperaturi z obeh strani na hitro popečite svinjsko ribico (približno 45s na vsaki strani).
  • Posolite in popoprajte meso ter začinite z rožmarinom.
  • Ko je meso pečeno ga dajte iz posode in zavijte v alu folijo.
  • V ponvi, kjer se je peklo meso, raztopite kocko masla (25g).
  • Dodajte žlico moke in mešajte dokler moka na rahlo ne porumeni.
  • Zalijte s približno 1,5 dcl vina in vseskozi mešajte, tako da se moka raztopi.
  • Dodajte žličko sladkorja.
  • Po minuti vrenja dodajte v vinsko omako meso, ki je počivalo v alu foliji.
  • Vse skupaj na rahlem ognju kuhajte še približno 5 min.
  • Tik pred koncem kuhanja potresite jed s peteršiljem

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top