Ombolo s polento na žaru - Kuharski recepti - Okusno.si

Ombolo s polento na žaru

Odkrijte okuse Istre z receptom za ombolo s polento na žaru, kjer se tradicionalno istrsko  meso sreča z rustikalno prilogo.

Sestavine za ombolo: svinjska ribica, olivno olje, rožmarin, česen, sol, ščepec sladkorja, poper, refošk, maslo, peteršilj, polenta


Kako se pripravi ombolo s polento na žaru?

  • Na olivnem olju pri visoki temperaturi z obeh strani na hitro popečite svinjsko ribico (približno 45s na vsaki strani).
  • Posolite in popoprajte meso ter začinite z rožmarinom.
  • Ko je meso pečeno ga dajte iz posode in zavijte v alu folijo.
  • V ponvi, kjer se je peklo meso, raztopite kocko masla (25g).
  • Dodajte žlico moke in mešajte dokler moka na rahlo ne porumeni.
  • Zalijte s približno 1,5 dcl vina in vseskozi mešajte, tako da se moka raztopi.
  • Dodajte žličko sladkorja.
  • Po minuti vrenja dodajte v vinsko omako meso, ki je počivalo v alu foliji.
  • Vse skupaj na rahlem ognju kuhajte še približno 5 min.
  • Tik pred koncem kuhanja potresite jed s peteršiljem.

Za pripravo polente na žaru kliknite na recept https://www.okusno.si/popecena-polenta-recept/.

Kaj je ombolo?

Ombolo je tradicionalna istrska jed. Jed je znana po svojem značilnem okusu in preprosti, a okusni pripravi. Ombolo se pripravi iz svinjskega mesa. Najpogosteje iz svinjskega kareja. Zaželjeno je, da izberemo takšen kos mesa, ki je sočen in mehak. Tradicionalno se ombolo pripravlja na žaru ali na odprtem ognju, kar mesu daje značilno dimljeno aromo in okus. Včasih se pred peko meso marinira v olivnem olju, česnu, rožmarinu in drugih mediteranskih zeliščih, kar še dodatno poudari okus.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top
Okusno3 - Akcija -25%