Rabarbarino pecivo | Okusno.si

Rabarbarino pecivo

Med prvomajskimi počitnicami na Bavarskem smo z družino prebivali v simpatičnem Bad Tölzu in vsako jutro hodili v bližnjo pekarno. Ne samo po sveže žemljice ampak tudi po rabarbarino pecivo. In ker mi je bila rabarbara tako všeč, sem za vse sladokusce pripravil dve enostavni varianti za pripravo rabarbarinega peciva.

Sestavine za testo: 2 jajci, 4 žlice sladkorja, 1 vrečka (5 g) vanilijevega sladkorja, 150 g masla, 2 dcl jogurta, 250 g moke, 1 pecilni prašek, 200-300 g rabarbare, sladkor v prahu

Sestavine za nadev: 2 jajci, 3 žlice sladkorja, 1 dcl kisle smetane, 300 g skute

rabarbara pecivo

Opcija 1
Priprava testa:

  • Jajca, sladkor in vanili sladkor penasto umešamo. Dodamo na sobno temperaturo ogreto maslo in mešamo tako dolgo, da se maslo lepo umeša v jajca. Primešamo jogurt. Nato dodamo še moko in pecilni prašek ter vse skupaj dobro premešamo z ročnim mešalnikom.
  • Tretjino testa enakomerno porazdelimo po namaščenem pekaču.
  • Testo prelijemo s skutinim nadevom. Vse skupaj nato potresemo z rabarabro, ki smo jo razrezali na približno 1,5cm velike koščke.
  • Čez nadev enakomerno prelijemo preostanek testa.
  • Pečemo cca. 40 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 200.
  • Ko je pecivo pečeno, ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Priprava skutinega nadeva:

  • Nadev pripravimo tako, da penasto umešamo 2 jajci in 3 žlice sladkorja. Dodamo 1dcl kisle smetane in 300g skute ter vse skupaj dobro premešamo.

Opcija 2

  • Testo pripravimo po zgoraj opisanem postopku in ga v celoti enakomerno porazdelimo po namaščenem pekaču.
  • Potresemo ga z rabarbaro, ki smo jo razrezali na približno 3-4 cm velike koščke.
  • Pečemo cca. 40 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 200.
  • Ko je pecivo pečeno, ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Po želji lahko na koščke razrezano rabarbaro preden jo dodamo na testo na hitro podušimo z malce vode in 2 žlicama sladkorja.

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top