Popečena polenta s sušenim paradižnikom in mozzarello

Pred leti so mi v Toskani poleg njihovega znamenitega florentinskega zrezka postregli tudi na rezine narezano popečeno polento. Jaz sem omenjeno polento nadgradil z nekaj tipičnimi italijanskimi sestavinami.

Sestavine za 4 osebe:
200 g polente
sol
80 g sušenega paradižnika
1 žlička kaper
1 pest sveže bazilike
130 g mozzarelle
2 žlici naribanega parmezana
olivno olje

Po navodilih iz vrečke skuhamo 200 g instant polente.

V mlačno vodo za 15 minut namočimo sušeni paradižnik, da se nekoliko prepoji. Paradižnik nato sesekljamo.

Sesekljamo tudi kapre in svežo baziliko.

V skuhano polento vmešamo natrgano mozzarello, parmezan, sesekljan paradižnik, baziliko in kapre.

Vse skupaj prelijemo v ozek in visok pekač, ki smo ga naoljili, ali v kakšen drug primeren model.

Pekač pokrijemo s folijo za živila in damo v hladilnik vsaj za 1 uro, da se polenta ohladi in strdi.

Ohlajeno polento zvrnemo iz modela na kuhinjsko desko in jo narežemo na 1,5 cm debele rezine, ki jih popečemo na obeh straneh na naoljeni žar plošči.

popečena polenta recept

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top