Sirov burek

Dober sirov burek je sicer v veliki meri odvisen od kakovostno narejenega domačega vlečenega testa, vendar jaz njegovo pripravo rad poenostavim, tako da testo raje kupim v trgovini. Na hitro pripravim sirni nadev, ga razporedim po testu, vse skupaj zavijem in spečem. Preprosto. Končni rezultat pa je kljub kupljenemu testu zelo dober.

Sestavine:
500 g vlečenega testa
500 g nepasirane skute
1,5 dl kisle smetane
2 jajci
1 žlička soli
olje
mleko

V skledi zmešamo skuto, kislo smetano in jajci. Solimo po okusu.

Večjo kuhinjsko krpo dobro navlažimo in jo razprostremo po kuhinjskem pultu. Nanjo položimo 1 list vlečenega testa. S pomočjo kuhinjskega čopiča ga na tanko premažemo z oljem.

Po testu enakomerno razporedimo nadev, in sicer 1 cm do vsakega roba. Testo najprej zvijemo po daljši stranici, nato pa ga zavijemo v obliko polža in položimo v naoljen pekač. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo celotnega testa in nadeva.

recept sirov burek

S pomočjo kuhinjskega čopiča premažemo testo z mešanico olja in mleka v razmerju 1:1. Po 40 minutah pečenja v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C, zvišamo temperaturo na 200 °C in popršimo testo z vodo. Pečemo še 10 minut, da se burek zapeče do zlatorjave barve.

sirov burek

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top