Umešana jajca

Dobra umešana jajca sem običajno jedel samo v hotelih, saj jih tam pripravljajo v velikih količinah, kar je za to jed še kako pomembno. Na srečo sem z nekaj poskusi ugotovil, da lahko rahla in kremasta umešana jajca pripravimo tudi doma, pa četudi jih delamo samo zase.

Sestavine za 1 osebo:
2 jajci
1/2 žličke narezanega svežega drobnjaka ali peteršilja
2 žlici sladke smetane
20 g masla
sol
poper

V skledici razžvrkljamo jajci, drobnjak in smetano.

Pri nizki temperaturi segrejemo ponev. Dodamo maslo, počakamo, da se nekoliko raztopi, nato pa vlijemo jajčno mešanico, ki jo moramo z lopatko (najboljša je gumijasta spatula) nenehno mešati, da ostanejo jajca rahla in kremasta (nikakor ne smejo zakrkniti).

umešana jajca

Če je temperatura v ponvi previsoka, lahko ponev za nekaj sekund odstavimo s štedilnika, da se jajca nekoliko ohladijo in nato pristavimo nazaj na štedilnik in nadaljujemo z mešanjem. Postopek po potrebi ponovimo.

Ko dobijo jajca želeno gostoto (nikakor ne smejo biti presuha, ampak še malce tekoča), jih odstavimo in takoj serviramo na krožnik. Začinimo jih s soljo in poprom.

Po želji lahko razžvrkljana jajca obogatimo s številnimi dodatki, kot so pršut, šunka, sir, šparglji, zelišča.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top