Grška solata ponuja bogastvo okusov in barv. Kot mnogi drugi, sem jo tudi jaz prvič poskusil na počitnicah v Grčiji.
Sestavine za grško solato: paradižnik, paprika, kumare, čebula, feta, črne olive, origano, sol, olivno olje, ½ limone
Kako se naredi grška solata?
- Kumare razpolovimo po dolžini, nato pa vsako polovico še razpolovimo po dolžini. Tako pripravljene četrtine narežemo na približno 0,5 cm debele kolobarčke.
- Podobno naredimo s paradižnikom in z olupljeno čebulo, le da mora biti slednja narezana na čisto tanke kolobarčke.
- Papriko razpolovimo in ji odstranimo semenje. Narežemo jo po dolžini na približno 0,5cm široke trakove.
- Feta sir narežemo na približno 1 cm velike kocke.
- Črne, izkoščičene olive narežemo na polovičke.
- Vso zelenjavo damo v skledo. Solimo, zabelimo z olivnim oljem in potresemo z origanom. Dobro premešamo. Predno postrežemo damo solato za pol ure v hladilnik.
- Po želji lahko solato okisamo z limonim sokom.