Ohrovt s krompirjem
Kadar si želite med tednom, ko ni preveč časa za kuharijo, pojesti nekaj toplega in hitro pripravljenega, je ohrovt s krompirjem vsekakor dober izbor. To vam bo potrdila tudi moja Tina, ki je prvotno napisani recept nadgradila z ingverjem in moram priznati, da je tako še boljši.
Sestavine za 4 osebe:
700 g krompirja
200 g čebule
3 stroki česna
olje
1,5 žličke sladke paprike v prahu
1 žlička ingverja v prahu
600 g ohrovta
sol
poper
1 žlica paradižnikove mezge
4 dcl jušne osnove ali vode
1 lovorjev list
Krompir olupimo in ga narežemo na manjše kose. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo.
V ponvi na olju med stalnim mešanjem pražimo čebulo in česen tako dolgo, da čebula postekleni. Dodamo papriko v prahu in ingver. Premešamo in počakamo, da paprika zadiši.
Primešamo na trakce narezan ohrovt in pokrijemo posodo s pokrovko. Počakamo 2–3 minute, da ohrovt upade, nato dodamo krompir in prilijemo jušno osnovo ali vodo. Začinimo s soljo, poprom in lovorjevim listom.
Zmanjšamo temperaturo, pokrijemo posodo in kuhamo 20 minut. Vmešamo 1 žlico paradižnikove mezge in kuhamo še nekaj minut, da se krompir skuha do mehkega. Če je omaka preredka, primešamo nekaj krušnih drobtin.
Ohrovt s krompirjem se prileže s kuhano hrenovko.