Osso Buco

Sestavine za Osso Buco:
telečja krača, korenje, steblna zelena, čebula, česen, belo vino, poper, sol, olivno olje, lovor, bazilika

osso buco

Priprava

  • Telečjo kračo (zadnji del) narežemo na približno 4cm debele kose.
  • Meso posolimo, popramo in povaljamo v moki.
  • Na olivnem olju na hitro popečemo kose mesa. Ko dobijo rjavo barvo, jih preložimo v drugo posodo.
  • Na olju prepražimo čebulo ter 2 stroka česna.
  • Dodamo drobno narezeno steblno zeleno in dva drobno narezana korenja.
  • Nazaj v posodo z zelenjavo damo meso in zalijemo z 2dlc belega vina.
  • Počakamo da tekočina zavre in dodamo pločevinko pelatov.
  • Začinimo z lovorovim listom in baziliko.
  • Vse skupaj preložimo v ognjevarno posodo s pokrovom in damo za 1,5 ure v pečico, ki jo ogrejemo na 200°C.

Dober tek!

osso buco sestavine

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top