Čemaževa juha s poširanim jajcem | Okusno.si

Čemaževa juha s poširanim jajcem

Sestavine za 4 osebe:
• 2 čebuli
• 250 g krompirja (2 srednje velika krompirja)
• 250 g čemaža
• 80 g pancete
• 1 l zelenjavne jušne osnove
• olivno olje
• lovorjev list
• sol, poper

Kako skuhamo čemaževo juho?

Krompir olupimo in ga narežemo na kocke. Čebulo na drobno sesekljamo. V lonec kanemo nekaj olivnega olja. Dodamo sesekljano čebulo. Na zmernem ognju pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Dodamo na kocke narezan krompir in prilijemo jušno osnovo. Solimo po okusu, dodamo lovorjev list. Pokrijemo posodo in kuhamo 30 minut.

Dodamo na grobo sesekljan čemaž in kuhamo še 10 minut. S paličnim mešalnikom vse skupaj dobro zmiksamo. Začinimo s sveže mletim poprom.

V vroči ponvi popečemo tanke rezine pancete. Odložimo jih na papirnato brisačo, ki popivna odvečno maščobo. Ohlajeno panceto na drobno sesekljamo.

V vroči ponvi popečemo pest sesekljanega čemaža.

Kako pripravimo poširano jajce in hrustljavo panceto?

Jajce razbijemo in ga prelijemo v skledico. V kozici zavremo vodo. Posodo odstavimo in vanjo prelijemo jajce. Pokrijemo posodo in počakamo 3 minute. S penovko vzamemo poširano jajce iz posode in ga položimo na papirnato brisačo, da odteče odvečna voda.

Kako serviramo čemaževo juho?

Čemaževo juho serviramo v globok krožnik. Na sredo previdno dodamo poširano jajce, ki ga potresemo s sesekljano panceto in potresemo s popečenim čemažem. Jajce na rahlo posolimo.

čemaževa juha recept

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top