Fižolova juha z rezanci - Kuharski recepti - Okusno.si

Fižolova juha z rezanci

Sestavine za pripravo fižolove juhe (za 4 osebe):
500 g kuhanega rjavega fižola, 3 manjše rdeče čebule (250 g), 4 stroki česna, 1 žlička mlete paprike, 1 žlica paradižnikove mezge, 1 nasekljan korenček (100 g), 1 dl rdečega vina, ½ žličke kumine, ½ žličke šetraja, 8 dl vode, 2 dl fižolove vode, 1 lovorov list, 80 g jušnih rezancev, sol, poper, olje, peteršilj

Kako pripravimo fižolovo juho z rezanci?

Za fižolovo juho lahko uporabimo surov fižol, ki ga skuhamo sami, ali pa rjav fižol iz pločevinke.

V lonec kanemo nekaj olja, na katerem prepražimo sesekljano čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodamo mleto papriko, paradižnikovo mezgo in na večje kose narezan korenček. Vse skupaj premešamo in prilijemo vino.

Povišamo temperaturo in mešamo toliko časa, da polovica vina povre.

Prilijemo 8 dl navadne vode in 2 dl vode, v kateri se je kuhal fižol. Začinimo s kumino, šetrajem in lovorovim listom. Solimo in popramo po okusu.

Kako dolgo se kuha fižolova juha?

Zmanjšamo temperaturo, s pokrovko pokrijemo posodo in juho kuhamo 15–20 minut.

Iz juhe poberemo lovorove liste, nato pa jo spasiramo s paličnim mešalnikom.

V juho zakuhamo jušne rezance in jo kuhamo še približno 3 minute, da se rezanci skuhajo. Nato jo predevamo v krožnike in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Poleg ponudimo svež domači kruh.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top