Fižolova juha z rezanci | Okusno.si

Fižolova juha z rezanci

Sestavine za pripravo fižolove juhe (za 4 osebe):
500 g kuhanega rjavega fižola, 3 manjše rdeče čebule (250 g), 4 stroki česna, 1 žlička mlete paprike, 1 žlica paradižnikove mezge, 1 nasekljan korenček (100 g), 1 dl rdečega vina, ½ žličke kumine, ½ žličke šetraja, 8 dl vode, 2 dl fižolove vode, 1 lovorov list, 80 g jušnih rezancev, sol, poper, olje, peteršilj

Kako pripravimo fižolovo juho?

Za fižolovo juho lahko uporabimo surov fižol, ki ga skuhamo sami, ali pa rjav fižol iz pločevinke.

V lonec kanemo nekaj olja, na katerem prepražimo sesekljano čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodamo mleto papriko, paradižnikovo mezgo in na večje kose narezan korenček. Vse skupaj premešamo in prilijemo vino.

Povišamo temperaturo in mešamo toliko časa, da polovica vina povre.

Prilijemo 8 dl navadne vode in 2 dl vode, v kateri se je kuhal fižol. Začinimo s kumino, šetrajem in lovorovim listom. Solimo in popramo po okusu.

Zmanjšamo temperaturo, s pokrovko pokrijemo posodo in juho kuhamo 15–20 minut.

Iz juhe poberemo lovorove liste, nato pa jo spasiramo s paličnim mešalnikom.

V juho zakuhamo jušne rezance in jo kuhamo še približno 3 minute, da se rezanci skuhajo. Nato jo predevamo v krožnike in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Poleg ponudimo svež domači kruh.

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top