Bulgur in piščanec s hariso
Bulgur je vrsta polnozrnatega žita in zelo priljubljena sestavina v bližnjevzhodni in sredozemski kulinariki. Po izgledu in načinu priprave je […]
Bulgur je vrsta polnozrnatega žita in zelo priljubljena sestavina v bližnjevzhodni in sredozemski kulinariki. Po izgledu in načinu priprave je […]
Rimski njoki (»gnocchi alla romana«) so tradicionalna rimska jed, ki je še posebej priljubljena v italijanski pokrajini Lacij (Lazio). Po izgledu
Sestavine za 4 osebe: 1 l piščančje jušne osnove 3 rdeče paprike 4 stroki česna ½ pločevinke paradižnika v koščkih
Kaj dobiš, če srbski prebranac in makedonski tavče gravče križaš po slovensko? Pravilen odgovor je: pečen fižol s kranjsko klobaso!
Ko se zgodaj spomladi začne sezona čemaža, ga je smiselno zaužiti na različne načine, saj je svež čemaž na voljo
Čemaževa juha je tipična predstavnica pomladne kuhinje in je priljubljena izbira za ljubitelje zdrave ter okusne prehrane. Čemaževa juha je
Sformato je rahel narastek, narejen iz jajc in zelenjave, ki ga spečemo v manjših okroglih skodelicah. Je okusna in elegantna
Da ne bi vedno pripravljali škampov na buzaro, si bomo tokrat vzeli nekoliko več časa in to morsko delikateso pripravili malce
Pašta fižol je tradicionalna italijanska jed, ki se pri naših zahodnih sosedih imenuje »Pasta e fagioli«, kar pomeni »testenine in fižol«.
Polpeti iz prosene kaše so okusna in zdrava alternativa tradicionalnim polpetom iz žit. Prav tako so odlična izbira za vegetarijance
Francoski ocvrti kvadratki – beignets, ki sicer izvirajo iz Francije, so sčasoma pravzaprav postali lokalna specialiteta ameriškega New Orleansa. V
Priprava poširanega jajca je na prvi pogled zelo preprosta zadeva, na kateri pa si marsikdo polomi zobe, kot bi rekli