Baskija, ki smo jo obiskali maja 2019, je bila eno veliko presenečenje. Pozitivno seveda! Lepa pokrajina, dih jemajoči klifi ob Atlantiku, čudovita mesta kot so Bilbao, Hondarribia, Biarritz (ja, Baskija sega tudi v Francijo), Vitoria-Gasteiz in seveda San Sebastian, ki se ponaša kar z 9! restavracijami z Michelinovo zvezdico.
Prav posebna specialiteta Baskije so raznovrstni majhni sendviči, ki slišijo na ime pintxos.
Gre za podobne prigrizke kot so tapasi v Andaluziji, nad katerimi smo bili vedno navdušeni, ko smo jih pokušali. Toda z obiskom Baskije smo ugotovili, da tapasi “ne sežejo niti do kolen” pintxosom. Že Bilbao ponuja noro izkušnjo s pokušanjem pinxtosov, San Sebastian pa vas dobesedno sezuje!
V Baskijo se prav gotovo še vrnemo!






Več fotografij s potovanja po Baskiji si lahko ogledate v galeriji na moji Facebook strani.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.