Zeljne krpice

Nekatere jedi me bodo vedno spominjale na določene osebe. Zeljne krpice bodo za vedno ostale pripisane ženini babici, naši tami, ki je mojstrica v njihovi pripravi.

Sestavine: 1 čebula, 2 stroka česna, 1/2 glave svežega zelja, 10 dag slanine, 2dcl jušne osnove, krpice

zeljne krpice


Priprava:

  • Na olju prepražimo na drobno narezano čebulo in česen.
  • Dodamo 10 dag na kocke narezane slanine.
  • Ko slanina zakrkne, stresemo v posodo na kvadratke narezano sveže zelje.
  • Solimo in zalijemo z zajemalko jušne osnove.
  • Dušimo približno 20 minut.
  • Ko je jed kuhana jo dobro popopramo.
  • Skuhane krpice ali kakšno drugo obliko testenin zmešamo z zeljem in pustimo stati še 2-3 minute, da se sestavine prepojijo.

Dober tek!

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top