Zeljne krpice
Nekatere jedi me bodo vedno spominjale na določene osebe. Zeljne krpice bodo za vedno ostale pripisane ženini babici, naši tami, ki je mojstrica v njihovi pripravi.
Sestavine za zeljne krpice (za 2 osebi): olje, 1 čebula, 2 stroka česna, 1/2 glave svežega zelja, 10 dag slanine, 2 dcl jušne osnove, krpice, sol, poper, 1 žlička rdeče paprike
Kako se naredijo zeljne krpice?
- Na olju prepražimo na drobno narezano čebulo in česen.
- Ko čebula postekleni, dodamo 10 dag na kocke narezane slanine.
- Ko slanina zakrkne, dodamo žličko sladke rdeče paprike in premešamo.
- V posodo dodamo na kvadratke narezano sveže zelje.
- Solimo in zalijemo z zajemalko jušne osnove.
- Pokrijemo posodo in dušimo približno 20 minut.
- Ko je jed kuhana, jo dobro popopramo.
- Po navodilih z embalaže skuhamo krpice ali kakšno drugo obliko testenin v osoljeni vreli vodi.
- Ko so testenine kuhane, jih odcedimo in zmešamo z zeljem. Preden jih serviramo, jih pustimo stati še 2-3 minute, da se sestavine lepo povežejo med seboj.
Dober tek!