Kuharska knjiga OKUSNO³ je nadaljevanje kuharskih uspešnic Okusno in Okusno² ljubiteljskega kuharja in kulinaričnega popotnika Radoša Skrta. Več kot 100 novih receptov, opremljenih z več kot 580 fotografijami!
OKUSNO NA KUBIK – DRZNO, A ENOSTAVNO!
- Enostavni in uporabni recepti za juhe, meso, zelenjavne morske in mesne jedi, rižote, testenine in sladice.
- Recepti, kot jih imamo radi pri nas: od klasičnih slovenskih jedi do jedi s pridihom
mediteranske, balkanske, avstroogrske in svetovne kuhinje. - Posebno poglavje je namenjeno pripravi eksotičnih jedi, ki izvirajo iz različnih kotičkov po svetu, od Indonezije do Maroka in Južne Amerike.
- Recepti, primerni za dnevne družinske obroke kot tudi za posebne priložnosti.
Okusni recepti za jedi, ki s kančkom kreativnosti izpopolnjujejo domače in svetovne tradicije, so krasna izbira tako za vsakodnevno kuho kot tudi za pripravo obrokov ob posebnih priložnostih.
Predviden rok dostave je 48 ur od oddaje naročila.
O AVTORJU
Mag. Radoš Skrt je eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani, Facebook in Google oglaševanje ter redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga. Storitve trži prek svojega podjetja Nasvet.com, ki je poznano tudi po organizaciji izobraževalnih delavnic in seminarjev s področja internetnega marketinga.
Radoš rad kuha že od malih nog, se pa s kulinariko ukvarja zgolj ljubiteljsko v prostem času. Leta 2011 je napisal prvo kuharsko knjigo Okusno, ki je bila natisnjena v 1.500 izvodih, njen 1. ponatis iz leta 2013 pa je izšel kar v 3.000 izvodih.
Leta 2018 je prek založbe Didakta izdal svojo drugo kuharsko knjigo Okusno², ki jo je opremil z več kot 100 recepti in 565 barvnimi fotografijami.
Jeseni 2023 je založba Didakta izdala njegovo 3. kuharsko knjigo z naslovom Okusno³.
Recepte objavlja na svoji spletni strani www.okusno.si, utrinke s kulinaričnih doživetij pa na Facebook strani Okusno
PODATKI O KUHARSKI KNJIGI OKUSNO³
Št. strani: 280
Vezava: trda
Teža knjige: 1.100 g
Dimenzija: 20×26 cm
Število receptov: 100+
Število barvnih fotografij: 580+
Uredila: Jera Toporiš
Avtor fotografij: Radoš Skrt
Fotografija na naslovnici: Tina Pregelj Skrt
Oblikovanje: Tina Pregelj Skrt • www.mintcolibri.com
Založba Didakta d. o. o., Radovljica, 2023
Za založbo: Rudi Zaman
Natisnjeno v EU.
Naklada: 1.000
1. izdaja
Leto izida: 2023
ISBN: 978-961-261-716-5
Izjave kupcev kuharske knjige Okusno 3
“Kot začetnica v kuhinji sem vedno iskala knjigo z jasnimi navodili in nezapletenimi postopki. Okusno3 je res dobra knjiga! Recepte, ki se jih lotim, mi uspe brez težav pripraviti. In kar je seveda tudi pomembno je to, da so narejene jedi zelo okusne.” – Tina S. | “Knjiga Okusno3 je postala moj redni kulinarični spremljevalec! Recepti so preprosti za sledenje, rezultati pa vedno odlični. Moja družina obožuje jedi, ki jih pripravljam iz nje!” – Katja G. |
“Že dolgo nisem našla tako raznolike kuharske knjige. Od tradicionalnih slovenskih jedi do mednarodno poznanih jedi. Recepti so nazorni in jasno napisani. Jedi vključujejo sestavine, ki jih je moč kupiti v naših trgovinah.” – Maja B. | “Radoš Skrt mi je odprl vrata v svet eksotičnih jedi. Knjigo priporočam vsem, ki imajo radi tako klasične jedi kot tudi tistim, ki radi raziskujejo nove okuse!” – Gregor S. |
“Knjiga je vizualno čudovita. Pri veliko receptih je postopek priprave opremljen z večjim številom fotografij. Moj najljubši del knjige je poglavje o sladicah. Posledično so navdušeni tudi moji domači, ko jim pripravim kakšno novo sladico J.” – Petra K. | “Knjiga me je navdihnila za pripravo kruha z drožmi. Neverjetno kakšna je razlika v primerjavi s klasičnim kvasnim kruhom, ki sem ga pekel prej. Nikoli si nisem mislil, da bom lahko v domači pečici pekel tako dober in hrustljav kruh!” – Matjaž Č. |
“Kuharska knjiga Okusno mi je prinesla nove ideje za družinska kosila. Zelo mi je všeč, da so recepti prilagojeni različnim okusom in priložnostim.” – Andreja V. |
ŠE NEKAJ DODATNIH INFORMACIJ O KUHARSKI KNJIGI OKUSNO 3
V kuharski knjigi Okusno3 boste našli številne recepte, ki izvirajo iz španske, italijanske, bližnjevzhodne ter arabske kulinarike in se ponašajo s pravim bogastvom okusov.
Knjiga Okusno3 sledi glavni ideji prejšnjih 2 kuharic – hitro, enostavno in zabavno. Do končne jedi je namreč zaželeno priti čim hitreje in enostavneje, vendar nikakor ne na račun kvalitete in okusa končne jedi, ter s sestavinami, ki jih je možno dobiti v bližnjih trgovinah.
Večina receptov v knjigi je enostavnih in primernih za vsak dan, nekaj pa je tudi takšnih, ki so namenjeni za res posebne priložnosti, ko si je za pripravo jedi potrebno vzeti več časa, vložiti več truda in gostom ponuditi nekaj bolj prefinjenega.
Če želite izboljšati svoje kuharske spretnosti, dobiti nove ideje za vaše kuharske podvige, popestriti vaše jedilne liste z novimi jedmi in prebrati tudi kakšno zanimivost o določeni jedi ali sestavini, potem je to prava knjiga za vas.
Kuharska knjiga Okusno 3 vključuje naslednje kategorije receptov:
- Kruh in testo (12 receptov): vas zanima kako narediti droži in speči drožasti kruh, kako pripraviti slastne in hrustljave makove pletenke ali mehak japonski kruh
- Juhe in enolončnice (7 receptov): v tem poglavju boste med drugim našli recept za nasitno francosko čebulno juho, kremno čemaževo juho, za priljubljeno balkansko enolončnico – pasulj, tradicionalno fižolovo enolončnico, itd.
- Mesne jedi (14 receptov): od klasične sarme in segedina do govedine po burgundsko
- Morske jedi (6 receptov): recepti vključujejo jedi, kot so brancin na žaru, kozice v česnovi omaki in črna rižota
- Eksotične jedi (10 receptov): recepti iz te kategorije vas popeljejo na kulinarično potovanje po svetu. Če ste ljubitelj tujih kuhinj in radi raziskujete neobičajne kombinacije sestavin in začimb, bo ta kategorija prava izbira za vas.
- Testenine in njoki (13 receptov): testenine z različnimi omakami od klasičnih bolonjskih in milanskih špagetov do testenin s sardinami in preprostih ter hitro pripravljenih a zelo slastnih njokov z žajbljem, maslom in parmezanom
- Jajca in zelenjavne jedi (17 receptov): najobsežnejša kategorija receptov v kuharski knjigo Okusno. Špinačni narastek, ratatuj, pesto iz bučnih semen, gratinirane polnjene bučke ter številne druge jedi, ki so primerne za vegetarijance ali ljubitelje zelenjave.
- Sladice (22 receptov): najobsežnejša kategorija receptov v kuharski knjigo Okusno 3 za prave sladokusce. V tem poglavju boste našli npr. recepte za: celjske čokoladne rolce, danske cimetove polžke, gratinirane skutine palačinke, makovo pecivo, kurtoše, jabolčni zavitek, itd.
Matej –
Super knjiga! Hvala za posvetilo