Ker je v poletnih mesecih bučk in melancan v izobilju sem pripravil predlog, kako jih uporabiti s testeninami. Da bodo poletni dnevi še bolj vroči, lahko jed na koncu začinimo še s čilijem. V tem primeru, se obvezno oborožite s steklenico hladnega piva.
Sestavine: pol melancane, 2 bučki, olivno olje, sol, poper, 1 čebula, 2 stroka česna, 2 dcl jušne osnove, 1 žlica smetane za kuhanje, 1 žlica naribanega parmezana, čili, 250 g tankih rezancev (taglierini)
Bučke in melancane dobro operemo, posušimo in narežemo na koščke. Na olivnem olju opečemo vsako zelenjavo posebej. Solimo in popramo po okusu.
Na olivnem olju prepražimo še sesekljano čebulo, da postekleni. Nato dodamo sesekljana stroka česna. Ko česen zadiši, dodamo zelenjavo, ki smo jo predhodno opekli.
Zalijemo z zajemalko vroče jušne osnove. Znižamo temperaturo in kuhamo 3 minute.
Dodamo smetano za kuhanje in parmezan. Na hitro zavremo in odstavimo.
Zelenjavno omako prelijemo čez testenine, ki jih skuhamo po navodilih z embalaže in potresemo s posušenim čilijem.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.